szerző:
hvg.hu

Az Adobe egyetlen programba sűríti a Premier Pro, az After Effects és az Audition legjobb tulajdonságait. Bejelentették a Project Rush-t.

Bár a hétköznapokban a legtöbbször a Photoshop kapcsán merül fel az Adobe neve, a cég a videószerkesztésben is igen komoly portfolióval rendelkezik. Ott van rögtön a professzionális vágásra képes Premier Pro, de az After Effectsről vagy az Auditionról sem szabad megfeledkeznünk. Az Adobe azonban most egy új termékkel jelentkezik, amibe valószínűleg azonnal beleszeretnek majd a videósok.

A cég fejlesztői Project Rush néven készítik el azt a szoftvert, ami egyesíti a Premier Pro, az After Effects és az Audition legfontosabb tulajdonságait, így gyakorlatilag három helyett elég lesz egyetlen programot használni. A szakemberek az utolsó simításokat végzik a Rush-on, amit valószínűleg októberben jelentetnek majd meg.

©

A Rush célközönségét azok a YouTube-felhasználók képezik, akik professzionális tartalmat szeretnének (minél gyakrabban, minél gyorsabban) gyártani a csatornájukra. A multifunkciós szerkesztőprogramot a tervek szerint minden platformra kiadnák, vagyis androidos eszközökre, iPhone-ra és iPadre, valamint asztali gépekre is elérhető lesz. A projekteket automatikusan szinkronizálhatjuk majd a felhőbe, így gyakorlatilag bárhonnan lehet majd folytatni a munkát.

©

A videók képi világának szerkesztéséért ugyanaz az algoritmus lesz felelős, ami a Premier Próban is dolgozik, támogatja a Motion Graphics sablonokat a különböző vizuális elemek elkészítéséhez, a mesterséges intelligencia segítségével pedig a videó hangján javít majd a szoftver. Emellett csatlakozhatunk az Adobe Stockhoz is, ha stock felvételeket akarnánk használni.

Ha szeretne elsőként tudni a Project Rush érkezéséről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Tényleg ingyen letölthető Windows Movie Maker, de ha mellényúl, ráfizethet

A kiberbűnözők meglepően sikeresek a módosított, trójai Windows Movie Maker terjesztésében, amelynek célja, hogy pénzt csaljanak ki a figyelmetlen felhasználóktól. Az átverés terjedését a hamis oldalak keresőoptimalizálásával segítik a bűnözők, de a Microsoft 2017 januárjában visszavont ingyenes videószerkesztő szoftvere iránti folyamatos kereslet is könnyebbé teszi a kártevők terjesztését. Az ESET szakemberei összegyűjtötték az átveréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és hogy miként lehetünk biztonságban a kártevővel szemben.