szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Aaleni Egyetemre járó Philip Frenzel olyan mobiltokot fejlesztett ki, ami beépített "légzsákkal" tompítja az elejtett mobil becsapódását.

Az okostelefonok strapabíróságának egyik legbeszédesebb fokmérője, hogy milyen könnyen képesek összetörni. Az ejtésteszteket olyan magasságokból szokás elvégezni, amilyeneknél a hétköznapi életben is előfordulhat egy ejtés – például, ha kirántjuk a zsebünkből, vagy beszélgetés közben kiesik a kezünkből.

Ha elsőre nem is törik össze a mobil (kijelzője), a sokadik leejtés után már valószínűleg bereped, így érdemes tokban hordani, hogy megelőzzük a bajt. Csakhogy a tokok nem mentik meg a mobilt a kijelző összetörésétől, legfeljebb csillapítani tudják a becsapódást. A német Aaleni Egyetem egyik hallgatója, Philip Frenzel azonban most egy olyan megoldással rukkolt elő, amitől garantáltan egyben marad a készülék – jelentette a TechCrunch.

A fejlesztés lényege, hogy a tok képes érzékelni, ha a mobil elked zuhanni, és azonnal aktiválja a "légzsákokat". Ebben az esetben a légzsákot négy darab rugalmas láb jelenti, amely a telefon négy sarkánál nyílik ki, így mentve meg a mobilt a becsapódástól.

Philip Frenzel már bejegyeztette a szabadalmat a tokra, de hogy mikor lesz belőle megvásárolható termék, egyelőre nem tudni. Ahhoz azonban nem kell nagy jóstehetség, hogy már most megmondjuk: nagy sikere lesz majd az eszköznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyorsan lecsaptak a libernyak.hu domainre

Gyorsan lecsaptak a libernyak.hu domainre

A lakáshitelek kamata is emelkedik az MNB rejtett kamatemelése miatt

A lakáshitelek kamata is emelkedik az MNB rejtett kamatemelése miatt

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?