szerző:
hvg.hu

Közeledik az ősz, és vele az Apple szokásos termékbemutatója, melynek legfőbb attrakciói természetesen az új iPhone modellek lesznek. Egy most megjelent videón állítólag már láthatók a szeptember debütálni készülő telefonok dummy verziói.

Csak néhány napja, hogy beszámoltunk az Apple lehetséges árcsökkentéséről, máris itt egy újabb, nem hivatalos hír. Egy YouTube-ra felkerült videó szerint, melyről a 9to5Mac számolt be, közelről vizslathatók a jelenlegi legfrissebb modellek utódai, az iPhone X Plus és az iPhone 9 üres, vagyis belső alaktrészekkel nem rendelkező, úgynevezett dummy változatai. Ezekből persze túl sok nem minden szűrhető le, de a készülékek külleme legalább látható – ha hihetünk a forrásnak. Márpedig erre jó okunk van: a videót közzétévő felhasználó az elmúlt években rendre hiteles információkkal állt elő még a bejelentések előtt.

Shai Mizrachi által közölt videó szerint a jubileumi iPhone utódjaként érkező iPhone X Plus az iPhone 7 Plusszal megegyező méretű lesz, kijelző tekintetében viszont nagyobbat, egy 6,5 colos panelt kap, miután az Apple tovább farag a szinte már így is alig látható káva vastagságából.

A szintén nem kis méretben érkező iPhone 9 a videó alapján 6,1 colos lesz, és úgy hírlik, ezt amolyan olcsóbb iPhone X-ként kívánja csatasorba állítani az Apple: a jubileumi készülék minden fontos tulajdonságát, így az arc azonosítására alkalmas Face ID-t is megkapja. Trükk persze van, méghozzá a kijelző típusánál kell keresni: az OLED minőségű alkatrészt állítólag sima LCD-re cseréli a gyártó, gyaníthatóan azért, hogy olcsóbban tudják adni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hasogdzsi-ügy: Németország belépési tilalmat rendelt el 18 szaúdival szemben

Hasogdzsi-ügy: Németország belépési tilalmat rendelt el 18 szaúdival szemben

Gyurcsány: Az ellenállás folytatódik

Gyurcsány: Az ellenállás folytatódik

Ez az egyik legerősebb kép az első világháborúról

Ez az egyik legerősebb kép az első világháborúról

25 milliárdot ad a kormány székelyföldi nagyberuházásokra

25 milliárdot ad a kormány székelyföldi nagyberuházásokra

Nemzeti Sport: Bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítést

Nemzeti Sport: Bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítést

Újabb magyar határhoz közeli településen jelent meg az afrikai sertéspestis Romániában

Újabb magyar határhoz közeli településen jelent meg az afrikai sertéspestis Romániában