szerző:
hvg.hu

Gombnyomással elnémíthatók lesznek facebookos értesítéseink, miután a Messengerben elérhető, nagyon hasonló funkciót ide is beköltöztetik Zuckerbergék.

A Messengerben indulása óta aktiválható a telefonokban is megtalálható, úgynevezett ne zavarjanak funkció, amely szó szerint azt teszi, amit neve is mond: bizonyos ideig semmilyen üzenetről szóló jelzést nem enged át. Mindez nyaraláskor és hétvégi pihenéskor is jól jön, de tulajdonképpen bármikor hasznos, amikor úgy döntünk, elvonulnánk kicsit a világ zajától – és persze a folyamatos csipogásoktól.

Egy Twitter-bejegyzés szerint hamarosan a Facebookon is lehetőség lesz ilyesmire, csak itt nem az üzeneteket, hanem az értesítéseket tilthatjuk majd le, valószínűleg a Messengerhez hasonlóan, általunk megszabott időpontig. Utóbbinál négyféle lehetőség érhető el: 15 percre, 1, 8 vagy 24 órára.

A Matt Navarra által kiszúrt újdonság a Do not disturb nevet kapta (akárcsak a telefonokban elérhető változat) és a hírfolyam tetején helyezkedik majd el, egy egyszerű gomb képében. Ha ezt bekapcsoltra állítja a felhasználó, minden utána következő értesítést elnémít a Facebook. A jelzések így több mint valószínű, hogy csak az app megnyitásakor lesznek olvashatók, és az alkalmazás sarkában lévő buborék sem számlálja majd, hány dologról maradtunk épp le.

Hogy a fejlesztést mikortól kezdik aktiválni a felhasználóknál, még nem tudni, de nyaralószezon lévén nem túl életszerű, hogy heteket várnának vele. Ha egyébként nagyon unja a vízparti képekről szóló posztokat, azokat már most száműzheti a hírfolyamából – anélkül, hogy a másik fél megtudná.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Egy kicsit felpezsdítené az értesítéseket a Facebook

Korábban egyszer már elvetettek egy hasonló ötletet, most úgy tűnik, mégiscsak beépítenék a facebookos értesítéseket az Instagramba. A Facebook még több csatornán szeretné beszippantani a felhasználókat.

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Lebukott a korrupcióellenes képzésre érkező polgármester, ahogy lopott

Lebukott a korrupcióellenes képzésre érkező polgármester, ahogy lopott

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Seres: Mit tudhat Demeter Márta?

Seres: Mit tudhat Demeter Márta?

A L'Oréal újdonsága nagyon kicsi, de nagyon jó, hogy szól, mielőtt baj lenne

A L'Oréal újdonsága nagyon kicsi, de nagyon jó, hogy szól, mielőtt baj lenne

Részeg mosómedvék terrorizálták egy amerikai kisváros lakóit

Részeg mosómedvék terrorizálták egy amerikai kisváros lakóit