szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte még ki sem hűlt a Galaxy S9 bemutatóterme, egyre több pletyka kering a Samsung következő zászlóshajójáról, a Galaxy S10-ről.

Bár még bő fél évet kell várni arra, hogy a Samsung bemutassa legújabb csúcsmobilját, a Galaxy S10-et, már most hallani olyan pletykákat, amelyek a készülék teljesítményére és felépítésére vonatkoznak. Hogy ezekből mennyi a valós információ, azt egyelőre nehéz lenne megítelni, a különböző elejtett dolgokból azonban egy igen jó mobiltelefon képe rajzolódik ki. Pontosabban szólva háromé.

Igen, háromé, a koreai ETNews szerint ugyanis rögtön három zászlóshajóról is lerántja a leplet a Samsung. Ezeket a mobilok egyelőre a Beyond 0, Beyond 1 és Beyond 2 kódnévvel futtatják, érdekességük pedig, hogy különböző kameraspecifikációval érkeznek. Az elsőn egy, a másodikon kettő míg a harmadikon három optika lesz majd a hátlapon csakúgy, mint a Huawei P20 esetében volt. A Beyond 0 és 1 kijelzője 5,8 colos lesz, míg a Beyond 2 6,2 colos kijelzővel érkezhet.

Illusztrációnkon a Galaxy S9 látható.
©

A szintén koreai The Bell információi szerint az ujjlenyomat-olvasó terén nem lesz változás, vagyis a hátlapon, a kamera mellett helyezkedik majd el. A The Investor szerint ugyanakkor nem kell csüggedniük azoknak sem, akik az ujjlenyomat-olvasónál valami újabb azonosítást is szeretnének a készülékbe, a pletykák szerint ugyanis a mobil képes lesz az arc 3D-s szkennelésre. Mindez azt jeleneti, hogy az íriszszkenner kikerül a mobilból.

A Gizmodo szerint ezt erősíti meg, hogy a Samsung nemrég összeállt a 3D-s kamerákat készítő Mantis Vision nevű startuppal, valamint a kamera modult fejlesztő Namugával, hogy jobb arcfelismerő szoftvert építsen.

Ahogy a cikk elején is említettük, mindezek egyelőre csupán pletykák, így könnyen lehet, hogy a végeredményben lesz még változás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Érdemes megnézni ezt a koncepcióvideót a Samsung Galaxy S10-ről

Bár egy koncepcióvideó még nem a valóságos eszközt mutatja, készítői a vágyaikon kívül a kiszivárgott információkat is felhasználják. Az alábbi videó a jövő év elején várhatóan megjelenő Galaxy S10 egy elképzelt változatát vetíti elénk.

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Hazacsalta a telefontolvajokat a kazincbarcikai fiú, hogy az apja tegyen rendet

Hazacsalta a telefontolvajokat a kazincbarcikai fiú, hogy az apja tegyen rendet

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank