szerző:
hvg.hu

Téved, aki úgy gondolja, hogy a Samsung a hamarosan érkező hajtogatható telefonjával ellőtte minden puskaporát. Olyan szabadalma jelent meg, amely megváltoztathatja azt, amit az okostelefonokról gondolunk.

A Samsung egyik legutóbb nyilvánosságra került szabadalma egészen különleges elképzeléseket mutat be. Négy modell látható rajta, amelyek közös jellemzője a „csupa képernyő”, viszont eltérő rajtuk a keret vastagsága, illetve a kamera elhelyezése. A két nagy kijelző egymástól függetlenül működne. mindkettőn más alkalmazásokat lehetne használni.

Az egyes, hármas és négyes modellnek két kijelzője van (egyik az előlapon, a másik a hátoldalon), és egyiken sincs notch. Ebből viszont az következhet, hogy például az egyes modellen mind a Home gomb, mind a hangszóró a kijelző alá kerülhet. A hármas modell a Samsung régebbi dizájnját idézi, a kijelző 16:9-es arányú, és van fizikai Home gomb. Ugyanilyen panel található a hátoldalon is. Igen hasonló ehhez a négyes modell, csupán a kamera van máshol.

©

A legizgalmasabb megoldás vitathatatlanul a 2-es számmal jelölt elképzelés. Ezen a telefonon ugyanis három kijelző található: egy elöl, egy hátul, a harmadik pedig végigfut a kereten. Az egyelőre még nem világos, milyen információk jelennének meg ezen.

©

Persze ezek egyelőre még csak ötletek, és még csak hozzávetőlegesen sem lehet tudni, lesz-e egyáltalán kereskedelmi termék belőlük, s ha igen, akkor mikor. Azt viszont mutatják, hogy a hajtogatható telefon mellett milyen irányba menne el a Samsung.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!