szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft eszközfejlesztést végző üzletágának vezetője erősítette meg egy interjúban, hogy a korábbi híresztelésekkel szemben nem lesz Surface telefon a (közel)jövőben.

Panos Panay, a Microsoft Surface divíziójának vezetője a napokban egyértelműsítette, hogy hiába is látott napvilágot annyi értesülés az elmúlt hónapokban a Surface Phone-ról, nem lesz ilyen eszköz a belátható jövőben.

Nemrégiben arról kédezték egy interjúban Panayt, hogy szerepel-e a Microsoft tervei között ilyen eszköz. Kezdetben kitérő választ adott, a formai tényezők felhasználókhoz alkalmazkodó megváltoztatásáról beszélt, azonban amikor újra nekiszegezték a kérdést, elismerte, hogy nem mondhatja azt, hogy a Microsoft ütemtervében ott a Surface telefon.

©

A riporter, Lauren Goode azonban nem elégedett meg ennyivel, s tovább faggatta az üzletágvezetőt arról, hogy amennyiben a Microsoft egy kisebb, LTE-képes eszközön dolgozik, akkor az vajon lehet-e egy telefon. Panay erre úgy reagált, hogy a jövő Surface eszközeivel valóban lehet majd kommunikálni, csak épp nem abban az értelemben, ahogyan ma használjuk a kommunikáció szót, ugyanis a kommunikáció folyamatosan fejlődik.

Nem tudni, hogyan illeszkedik majd a most felvázolt képbe az Andromeda kódnéven fejlesztett eszköz (amelyért petíciót is indítottak a felhasználók), ha ugyanis nem lehet majd telefonálni vele, akkor kérdéses, hogy – a formai tényezők ellenére – hogyan találja meg az utat a vásárlók szívéhez, illetve pénztárcájához.

Sok maradt tehát a kérdőjel a Panay-interjú után, de azt senki sem vitatja, hogy a Microsoft elkötelezett a mobil világ felé. Egymás után jelennek meg mobil alkalmazásai, illetve azok frissítései, és a Surface-vonal sincs lezárva. Épp a napokban jelent meg egy olcsóbb, ám remek specifikációjú tablet, a Surface Go.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt