szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak a vételár terén hozhat komoly változást a következő Xbox. Ha igazak a hírek, a Microsoft olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé tenné, hogy a gép "agya" távolról működjön.

Még a júniusi E3-on vázolta a Microsoft, hogy hogyan képzeli el konzolja, az Xbox jövőjét, és igen egyértelműen fogalmaztak: nem egy, hanem egyszerre több új gépen is dolgoznak. A részletekről semmit nem közöltek, a Thurrott azonban tudni véli, milyen masinákról van szó.

A lap értesülése szerint két gép készül, az egyik az aktuális generáció csúcsának számító tulajdonságokkal fog rendelkezni, a másik viszont távolról működik majd, amelyet a gép állítólagos projektneve is továbberősít: Scarlett Cloud néven emlegetik, miután az eszközt az eddigiekkel szemben felhőalapú technológián kívánja működtetni az ezen a téren nagy tapasztalatokkal rendelkező gyártó. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók csak egy vételi egységet kapnának, a konzol maga a Microsoft felhőjébe építve működne, távolról. Pont úgy, mint ahogyan sok vállalati rendszer működik úgy, hogy a munkavállalók előtt csak úgynevezett vékonykliensek vannak, a rendszer valójában egy távoli gépen működik (host), ott találhatók a szükséges erőforrások. Ez azt is jelenti, hogy a játékok (egyjátékos módban is) kizárólag aktív internetkapcsolattal futnak.

A rendszerösszetevők jelentős részének megspórolásával a gép vonzóbb konstrukcióban kerülhet a boltok polcaira a Thurrott szerint, igaz, a portál összeget egyelőre nem tudott mondani. Az olcsóbb gép ötlete azért is valószínű, mert a Microsoft eszköze nagyon elmaradt a konkurens Sony sikertermékétől, a helyzeten pedig az újonnan piacra dobott Xbox One X sem tudott változtatni.

Míg a felhasználók a beszerzési áron nyernek, a Microsoft és a játékkiadók számára a kalózkodás visszaszorítása és a nem csak vásárláskor, hanem folyamatosan termelődő bevétel lehet a nyereség.

Az új gépek megjelenéséről hivatalosan semmit nem tudni, a streamelős megoldású rendszerváltozat fejlesztése ráadásul – új technológiai lévén – hosszabb időbe is telhet. Az eddig megjelent hírek egy 2020-as bemutatót jósolnak, de az alighanem a "rendes" Xbox debütálására vonatkozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik

Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást