szerző:
hvg.hu

Alig egy héttel azután, hogy beindult a pletyka arról, a Samsung mikor mutatja majd be a világ első hajlítható okostelefonját, elindult egy másik pletyka is. Ezek szerint nem a Samsung, a Huawei lesz az, amely learathatja az elsőnek járó babérokat.

Hosszú évek találgatása után márciusban végre kiderült, a Samsung valóban azt tervezi, hogy hajlítható okostelefont dob a piacra. Arról pedig a múlt héten kezdtek el pletykálni, hogy mikorra várható a dél-koreai cég készüléke. Akkor azzal zártuk cikkünket, hogy a bemutatóhoz azért a Huaweinek is lesz egy-két szava, főleg azután, hogy a 2018-as barcelonai Mobile World Congressen (MWC) épp egy ezt előrevetítő technológia jelent meg a kínai cég standján. Úgy tűnik, a színfalak mögött valóban háború kezdődött.

A Nikkei Asian Review beszámolója szerint a Huawei arra készül, hogy beelőzze a Samsungot, és övék legyen a világ első, összehajtható okostelefonja. A Samsung a tervek szerint 2019 elején mutatja majd be a forradalmi mobilját, ami jelentheti a januári CES-t és a februári MWC-t is. Ha azonban februárig vár a Samsung, a Huawei könnyen beelőzheti őket.

A hírek szerint a Huawei a kínai BOE Technology Group által fejlesztett, hajlítható OLED kijelzőt szerelne majf a készülékébe. Bár a pletykák szerint ez nem olyan jó, mint a Samsung sajátja, a kínaiak arra játszanak, hogy lecsapják a dél-koreaiak kezéről a dicsőséget – és ezzel együtt nem mellesleg egy teljes piaci szegmenst is.

©

A korábbi pletykák szerint ugyanis mind a két cég meglehetősen kevés darabszámú – néhány tízezer – készüléket készítene el, a mobil ugyanis nem az átlagfogyasztóknak, hanem a profi játékosoknak készülne. Ha ez valóban így van, akkor a Huawei szó szerint ellophatja a show-t a Samsung elől.

A kínai készülékről egyelőre több pletyka nem kering, így csak annyit tudni, hogy a Samsung mobilja vastagságban nagyjából az iPhone 8 és 8 Plus szintjén mozog majd, nyitott állapotában pedig 7,3 colos lesz a kijelző.

És a végére még egy érdekesség: azt egyelőre ugyan nem tudni, mikre lesznek képesek a jövő okostelefonjai, az már most garantált, hogy órási vitákat robbantanak majd ki. Hogy miért, arról itt írtunk bővebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Ez lesz az igazi nagy áttörés az okostelefonoknál

2018-ra valószínűsítik az okostelefonok történetének egyik nagy fordulópontját, majd 2019-re a globális változást. Végre tényleg jöhet a hajlíthatóság és az összecsukhatóság.

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott

Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott

Sok lapot szokott nyitva tartani a Chrome-ban? Önnek találták ki ezt a bővítményt

Sok lapot szokott nyitva tartani a Chrome-ban? Önnek találták ki ezt a bővítményt