szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fültisztító pálca nem fér bele, fogpiszkálóval pedig nem lehet hatékonyan kitakarítani a 3,5 mm-es jack aljzatot. Megoldás azonban van a problémára.

Bár az okostelefonok többségét ma már olyan szabvány szerint rakják össze a gyártók, hogy az víz- és porálló is legyen, a készülékeknek továbbra is van egy gyenge pontjuk. Ez nem más, mint a – többek között ezért egyre többek által elhagyott – fülhallgatónak kialakított 3,5 mm-es jack aljzat, amely a mindennapos használat során beporosodhat vagy egyéb más szennyeződés is lerakódhat benne. Ez egy ponton túl már a jelátvitelre is hatással lehet, így nem árt időnként kitisztítani a járatot. A kérdés csak az: mivel? A fültisztító pálca nem fér bele, fogpiszkálóval pedig nem lehet hatékonyan kitakarítani.

A BBC erre a problémára mutatott egy pofonegyszerű megoldást: fogjunk egy gémkapcsot, tekerjük körbe ragasztószalaggal úgy, hogy a tapadós vége legyen kívül, majd ezzel nyúljunk bele az okostelefon jack aljzatába. A siker garantált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy