szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sejthető volt, hogy a előbb-utóbb nemcsak vicces maszkok "felvéterére" lehet majd használni a Facebook Messenger kiterjesztett valóságon alapuló funkcióját. A Facebook fejlesztői most két olyan játékot is készítettek, amelyet videochatelés közben használhatunk.

A jelek szerint komoly fantáziát lát a Facebook a kiterjesztett valóságban. Nemrég erre alapozva mutattak be egy új reklámfajtát, most pedig a Facebook Messengerben álltak elő egy újdonsággal.

Arra már koráabban is lehetőségük volt a felhasználóknak, hogy különböző maszkokat "húzzanak" az arcukra, mostantól azonban már két játékkal is szórakoztathatják magukat. Pontosabban szólva egymást, az újdonság ugyanis a videochatnél érhető el.

A fejlesztők két játékot mutattak be szerdán: az Asteroids Attackban az orrunk hegyével kell irányítani egy űrrepülőt, hogy kikerüljük vele az aszteroidákat, míg a Don't Smile lényege, hogy tovább bírjuk nevetés nélkül, mint az, akivel videochatelünk. A bejelentés szerint később érketik majd egy labdás (Beach Bump) és egy macskás (Kitten Kraze) játék is.

A játékokkal a Facebook nem titkolt célja, hogy magához csábítsa a felhasználókat, akik esetleg a konkurencia üzenetküldőjét használják. Persze azért nem árt ügyelni a mértékletességre, és ezt nem mi, hanem Zuckerberg üzeni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mit szólna hozzá, ha összekötnék a Facebook-fiókjával a bankszámláját? Már kísérleteznek vele

Hozzáférést kér a bankoktól felhasználói bankszámláinak bizonyos adataihoz a Facebook – ha a felhasználó is beleegyezik. Az ügyfelek így SMS helyett Messengeren kaphatnak értesítést a kártyatranzakciókról, vagy például lekérdezhetik bankszámlájuk egyenlegét a Facebook üzenetküldőjében. De nagyon rosszul cseng ez éppen akkor, mikor a Facebookról több ízben is kiderült, hogy nem mindig bánik megfelelő gondossággal a felhasználók adataival.