szerző:
hvg.hu

Sejthető volt, hogy a előbb-utóbb nemcsak vicces maszkok "felvéterére" lehet majd használni a Facebook Messenger kiterjesztett valóságon alapuló funkcióját. A Facebook fejlesztői most két olyan játékot is készítettek, amelyet videochatelés közben használhatunk.

A jelek szerint komoly fantáziát lát a Facebook a kiterjesztett valóságban. Nemrég erre alapozva mutattak be egy új reklámfajtát, most pedig a Facebook Messengerben álltak elő egy újdonsággal.

Arra már koráabban is lehetőségük volt a felhasználóknak, hogy különböző maszkokat "húzzanak" az arcukra, mostantól azonban már két játékkal is szórakoztathatják magukat. Pontosabban szólva egymást, az újdonság ugyanis a videochatnél érhető el.

A fejlesztők két játékot mutattak be szerdán: az Asteroids Attackban az orrunk hegyével kell irányítani egy űrrepülőt, hogy kikerüljük vele az aszteroidákat, míg a Don't Smile lényege, hogy tovább bírjuk nevetés nélkül, mint az, akivel videochatelünk. A bejelentés szerint később érketik majd egy labdás (Beach Bump) és egy macskás (Kitten Kraze) játék is.

A játékokkal a Facebook nem titkolt célja, hogy magához csábítsa a felhasználókat, akik esetleg a konkurencia üzenetküldőjét használják. Persze azért nem árt ügyelni a mértékletességre, és ezt nem mi, hanem Zuckerberg üzeni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Mit szólna hozzá, ha összekötnék a Facebook-fiókjával a bankszámláját? Már kísérleteznek vele

Hozzáférést kér a bankoktól felhasználói bankszámláinak bizonyos adataihoz a Facebook – ha a felhasználó is beleegyezik. Az ügyfelek így SMS helyett Messengeren kaphatnak értesítést a kártyatranzakciókról, vagy például lekérdezhetik bankszámlájuk egyenlegét a Facebook üzenetküldőjében. De nagyon rosszul cseng ez éppen akkor, mikor a Facebookról több ízben is kiderült, hogy nem mindig bánik megfelelő gondossággal a felhasználók adataival.