szerző:
hvg.hu

Ha eddig csak legyintett az összehajtható telefonokról szóló hírek kapcsán azok várható csillagászati ára miatt. akkor van egy jó hírünk: olyan gyártók is beléphetnek erre a piacra, akik kedvező ár-érték arányú eszközeikről ismertek.

Az már szinte bizonyos, hogy a „csupakijelzős” telefonok után az összehajtható eszközök jelentik az okostelefonok evolúciójának következő állomását. A Samsung elsőként szeretne kirukkolni ilyen telefonnal (amelynek már a nevét is tudni véljük), ám abba, hogy valóban sikerül-e először piacra lépnie ilyen eszközzel, könnyen beleszólhat a Huawei.

A Samsung összehajtható eszközének áráról olyan értesülések láttak napvilágot, ami elborzasztja az átlagembert, azonban az, hogy egy kínai gyártó (Huawei) is belép, némi reményre adhat okot. A remény pedig tovább erősödhet a legutóbbi értesülések kapcsán: állítólag már a Xiaomi és az Oppo is ilyen telefonon dolgozik. Mindkét gyártó állítja, hogy olyan kínai beszállítókkal működnének együtt, akik képesek az összehajtható telefonhoz szükséges kulcsfontosságú alkatrészek szállítására, de akár japán partnerek is szóba jöhetnek. A Huawei a kínai BOE Technology Grouppal dolgozik, a Samsung pedig a saját leányvállalatával.

Az, hogy az Oppo milyen dizájnon dolgozik, még nem igazán ismert, bár januárban már napvilágra került egy olyan szabadalma, amelyikben egy csuklós pánt volt a behajtott telefon oldalán, s ha kihajtották a készüléket, akkor a pánt is a kijelző részévé vált. A Xiaomiról is annyit tudni, hogy a Samsungtól és a Huaweitől eltérően kifele hajtható megoldással kísérletezik. Ami pedig reményt ad az olcsóbb összehajtható telefonok megjelenésére, az épp a Xiaomi elkötelezettsége a maximálisan 5 százalékos haszonkulcs iránt. Mind az Oppóról, mind a Xiaomiról állítják, hogy már jövőre kijöhetnek összehajtható telefonjaikkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!