szerző:
hvg.hu

A legilletékesebb, a Google is megerősítette: nem lehet letölteni alkalmazás-áruházából az egyik legsikeresebb játékot, a Fortnite-ot. Igaz, egy pici hiba azért becsúszott e figyelmeztetésbe.

Az Epic Games húzása, amely szerint az androidos Fortnite-ot nem viszi be a Google Play Store-ba, tulajdonképpen érthető – a felhasználóbarátnak nemigen nevezhető lépés indokairól itt olvashatnak. (Az iOS-esek szerencsésebbek, elérhetik a játékot az App Store-ban.)

Most maga a Google is megerősítette ezt a tényt, ugyanis ha a Google Play áruházban a Fortnite, a Fortnite Battle Royale vagy hasonló kifejezésekre keresünk rá, egy figyelmeztetés jelenik meg, mely szerint az Epic Games játéka nem érhető el a Play Store-ban (webes felületen nem jelenik meg ez az üzenet). Mindezt feltehetően annak érdekében tették, hogy csökkentsék a felhasználók becsapásának esélyét.

©

A figyelmeztetés nem sokkal azután jelent meg, hogy a Fortinite nyílt béta változata elérhetővé vált néhány Samsung-telefonra, illetve már az is kiderült, mely androidos készülékek kaphatják majd meg a játékot. Azt persze nem árt tudni, hogy ez a béta még nem hibátlan, illetve a kapcsolódó hírek közé tartozik az is, hogy a Galaxy Note9 és a Galaxy Tab S4 vásárlói extrákat is kapnak a játékhoz.

A 9to5Google éles szemű szerkesztői kiszúrtak egy hibát is a Google figyelmeztetésébe: a Royale szót Royalnak írták. Hogy ez szándékos vagy véletlen, azt nem tudni, mindenesetre az Epic Games vélhetően nem lesz a Google szíve csücske ezzel a lépésével, ez is magyarázhatja a figyelmetlenséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bud Spencerről készült magyar dokumentumfilm

Bud Spencerről készült magyar dokumentumfilm

Nem mondja meg az Emmi, honnan rúgják ki a dolgozókat

Nem mondja meg az Emmi, honnan rúgják ki a dolgozókat

Embercsempészet miatt feljelentést tesz Hadházy Gruevszki-ügyben

Embercsempészet miatt feljelentést tesz Hadházy Gruevszki-ügyben

Fegyvert karácsonyra?

Fegyvert karácsonyra?

Trump lánya elkövette azt, amiért az elnök legutóbb világvégét kiáltott

Trump lánya elkövette azt, amiért az elnök legutóbb világvégét kiáltott

Végrehajtást kértek Németh Szilárd ellen

Végrehajtást kértek Németh Szilárd ellen