szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem engedik a két kínai cégnek, hogy 5G-hálózatot fejlesszen a szigetországban. Korábban Nagy-Britanniában és Amerikában is korlátozták ezen tevékenységüket, hasonló félelmek miatt.

Eltiltotta a hatóság a Huaweit Ausztráliában attól, hogy 5G-hálózatot fejleszthessen, írja a cég Twitteren. Hozzáteszik, a másik kínai telekommunikációs vállalatot, a ZTE-t is eltiltották a hálózatépítéstől, mindkét esetben "nemzetbiztonsági kockázatokra" hivatkozva.

Korábban az amerikai kormány is megtiltotta, hogy a Huawei állami megrendelésekre pályázzon, kémkedéstől való félelemre hivatkozva, a ZTE-t pedig lényegében padlóra is küldték.

Júliusban a brit biztonsági bizottság is azt írta, nem bizonyosak benne, hogy a Huawei nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Királyságban.

A kínai kormány szerint az ausztrálok csak egyszerűen a versenyt akarják korlátozni ilyen mondvacsinált indokokkal. A Huawei azt írja, nem érti a tiltást, hiszen világelső 5G-hálózat-építésben, és egyébként 15 éve van jelen Ausztráliában különböző technikai cikkeivel.

Az 5G egy fejlesztés alatt álló mobilhálózat, amely a 4G-nél jóval nagyobb lehetőségeket nyit majd meg mindenki előtt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Nulla kredittel zárhatják le az SZFE-hallgatók őszi félévét

Nulla kredittel zárhatják le az SZFE-hallgatók őszi félévét