szerző:
hvg.hu

A Samsung bemutatta új mesh routereit. A technológia előnye, hogy a hagyományosnál nagyobb stabilabb és gyorsabb kapcsolatot biztosít. Igaz, meg is kérik az árát.

Egy nagyobb lakás (vagy céges épület) esetében már nem elég egyetlen router ahhoz, hogy mindenhol jól fogható legyen a wifi. Ehhez több olyan eszközre van szükség, amely ugyanazt a hálózathoz biztosít hozzáférést. A mesh routerekből általában kettőt-hármat használva már egy nagyobb ingatlan is lefedhető.

A Samsung most a Plume Design nevű amerikai cég technológiáját felhasználva tökéletesítette a saját mesh rendszerét. Így jött létre a SmartThings Wi-Fi, amely beépített SmartThings Hubbal érkezik a felhasználókhoz. A cég szerint az új technológiának köszönhetően a rendszer mostantól jobban alkalmazkodik a felhasználók internetezési szokásaihoz: a mesterséges intelligencia segít felosztani a sávszélességet a csatlakozó eszközök között, valamint kiválasztja számukra az optimális csatornát, hogy az előfizetett szolgáltatásunk keretein belül a lehető leggyorsabb legyen az internet.

A rendszer megkapta a Plume Homepass funkciót, amelynek segítségével egyrészt a szülők beállíthatják, hogy a gyerekek mennyi ideig használhassák a hálózatot, másrészt pedig a vendég felhasználók számára biztosíthatják a hálózathoz való csatlakozást.

A Samsung hármas router-pakkja 280 dollárba (kb. 80 ezer forint) kerül, de egyesével is megvásárolható a készülék, így 120 dollárt (kb. 34 ezer forintot) kérnek el érte. A fejlesztők szerint a routerek nagyjából 140 négyzetméternyi területet képesek lefedni, a hármas pakk pedig mintegy 420 négyzetméternyi terület lefedéséhez elegendő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

Kiradírozta az MTI a CEU-t a hálózatkutatók sikeréről szóló hírből

Kiradírozta az MTI a CEU-t a hálózatkutatók sikeréről szóló hírből

Váratlanul lemondták Gálvölgyi János kaposvári előadását

Váratlanul lemondták Gálvölgyi János kaposvári előadását

Tömegverekedés miatt rendőrök leptek el egy Blaha Lujza téri sörözőt

Tömegverekedés miatt rendőrök leptek el egy Blaha Lujza téri sörözőt

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója