szerző:
hvg.hu

Érdekes trendvonal rajzolódik ki az elmúlt bő évtized iPhone-okkal kapcsolatos Google-béli kereséseit nézve.

A Statista vetett egy pillantást a Google Trends "iPhone" keresőkifejezéssel kapcsolatos adataira, melyek azt mutatják, hogy az elmúlt évek során mikor mennyi keresés volt a szóra a Google-ben. Jól látható, hogy az Apple mobilja az iPhone 5-nél érte el a csúcsot, majd két évvel később, az iPhone 6-nál is volt még egy kicsúcsosodás, utána viszont egyre kevésbé kattant rá a világ az újabb modellekre.

©

A grafikon időzítése persze nem véletlen: nagy kérdés, hogy mit mutat majd az Apple szeptember 12-én, milyenek is lesznek az újdonságok. Néhány dolgot persze már tudni, sőt látni is lehet – itt találja őket.

Az Apple-nél egyébként valószínűleg nem nagyon aggódnak, mert bár az eladási mutatók már nem nőnek úgy, mint régen, a recept működik: 1%-kal több iPhone-t adtak el, 20%-kal több pénzt kerestek vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!