szerző:
hvg.hu

Frissítőcsomagot adott ki a Firefoxhoz a Mozilla. Nemcsak az asztali gépes változatot használók, de az androidosok, valamint az iPhone- vagy iPad-tulajdonosok is örülhetnek.

Az androidos Firefoxban az új verzió telepítése után gyorsabban töltődnek be a weboldalak és az azokon belüli görgetés is... nos, gördülékenyebbé vált. Mindezt (többek között) azzal érték el a fejlesztők, hogy letiltották a harmadik féltől származó hirdetéskövetést, ami nemcsak a böngészés sebességére volt rossz hatással, de időnként akkor is lekövette netszerte a felhasználókat, amikor azok nem is sejtették.

Az iPhone-osok mostantól egyszerűbben váltogathatunk a programban a normál és a privát böngészés között, valamint keresést is végezhetnek egyszerre az összes nyitva lévő lap tartalmában.

Szintén az Apple platformját, de már az asztalit érinti (macOS 10.14 és újabb) a sötét mód, amely automatikusan aktiválódik. Hasonló újdonság nemrég az iPhone-os/iPades Firefoxnál is megjelent, ott automatikus és kézi váltás is lehetséges a sötét/világos mód között.

Mostantól ha valaki leválasztja a Firefoxot a Syncről (amely lehetővé teszi, hogy a különböző eszközök között osszuk meg a Firefox adatait és beállításait), a böngésző rákérdez, törölje-e a hozzá tartozó Firefox-fiókot. Ez azért is lehet fontos, mert a profilban olyan adatokat találni, mint a jelszavaink, böngészési előzmények, cookie-k vagy épp webhelyadatok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!