szerző:
hvg.hu

A Gyűrű Ura világában játszódó új, nagy költségvetésű videojátékot készít egy kínai nagyvállalat, melynek egyik stúdiója korábban egy ingyenes programmal bizonyította tehetségét.

Egyre biztosabb, hogy nem a tavaly szeptemberben megjelent Shadow of War nevű program az utolsó olyan videojáték, melynek történetét a Gyűrűk Ura világa ihlette. A kínai Leyou Technologies ugyanis bejelentette, hogy a tulajdonában lévő Athlon Games új projektbe kezd, a téma pedig Középfölde eddig kevésbé ismert szeglete.

Az egyelőre cím nélküli játékról annyit már tudni, hogy nagy költségvetésű MMO (Massive Multiplayer Online) lesz, vagyis a programmal egyidőben többen játszhatnak majd online. Történetileg jóval a Gyűrűk Ura-regények eseményei előtti időket veszi alapul, így biztosra vehető, hogy a korábbi játékokban feltűnt karakterek, Frodo, Aragorn, vagy Gandalf ebbe a projektbe most nem kerülnek be. Helyettük új szereplők megjelenése várható.

A Leyou Technologies nem egy fejlesztőstúdiót birtokol, köztük a Gears of War 4 készítéséért felelős Splash Damage-et. Ez azért lényeges, mert a vállalat közlése szerint egyelőre nem döntötték el, melyik csapatra bízzák a projektet. Az Athlon csupán tető alá hozza a fejlesztőket, így komoly esély mutatkozik arra, hogy a munka a szintén a Leyou-hoz tartozó Digital Extremes-nél landol majd. Utóbbi brigád programozta az ingyenes és igen népszerű Warframe-t, így sokak szerint nem is véletlen, hogy a Tolkien-jogokkal rendelkező Middle-earth Enterprises végül a kínai nagyvállalatot szemelte ki magának.

Az új játék várható megjelenése egyelőre nem ismert, de valószínű, hogy még jó pár évet várni kell rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A szezon végéig van edzője a Realnak

A szezon végéig van edzője a Realnak

Egy hónapig biztosan börtönben lesz az afgán erőszaktevő

Egy hónapig biztosan börtönben lesz az afgán erőszaktevő

Elég világvége-hangulatú előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat

Elég világvége-hangulatú előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat

Masszív tömbbé állt össze a Fidesz

Masszív tömbbé állt össze a Fidesz

Káprázatos videó a Szeged határában vonuló darvakról

Káprázatos videó a Szeged határában vonuló darvakról

Megfulladok, vegyétek le a fejemről a zacskót – ezek voltak Hasogdzsi utolsó szavai

Megfulladok, vegyétek le a fejemről a zacskót – ezek voltak Hasogdzsi utolsó szavai