szerző:
hvg.hu

Három új iPhone-t ismerhetünk majd meg a héten, s bár most még (viszonylag) nagy a titoktartás Cupertinóban, azért csordogálnak a részletek. Legutóbb a telefonok elnevezéséről kaptunk híreket.

Szerdán, a „Gather Round” eseményen minden kiderül az idei iPhone-okról, amelyekről már lehet némi elképzelésünk. Három új iPhone-ra számítunk, két OLED kijelzős modellre, az iPhone X újabb változatára, illetve egy nagyobb verziójára, valamint egy 6.1”-es LCD kijelzős olcsóbb telefonra.

Korábban már hallhattunk arról, hogy az iPhone X utódjának neve iPhone XS, a nagyobb változaté iPhone XS Max lehet, most pedig az olcsóbb iPhone neve is kiszivárgott: iPhone XC. Időközben egy marketing-előadás egyik diája is felkerült a kínai Weibóra, ebből azt szűrték le, hogy a nagyobb, OLED kijelzős iPhone az iPhone XS Plus nevet kapja, ami valóban közelebb is áll az Apple névadási konvencióihoz.

©

A dián a kínai árak is feltűntek, amit a 9to5Mac átszámított dollárra. Ezek szerint az iPhone X utódjáért 900 dollárt, a nagyobb 2018-as iPhone X-ért 1000 dollárt, míg az LCD-s modellért 700 dollárt kérhetnek majd el. Ezek az árak a 64 GB-os modellekre vonatkoznak. Az XS modellek akár 512 GB-os natív tárhellyel is elérhetők lesznek, míg az XC maximális tárhelye 256 GB. Amennyiben lesznek két SIM-es változatok, azok is többletköltséggel járhatnak majd.

Az árazás nagyjából megfelel az Apple eddigi rendszerének, így várhatóan hasonlóan alakulnak majd a magyarországi árcédulák is, mint eddig. Ami nem túl jó hír, főleg azt tekintve, hogy a világon Magyarországon a legdrágább az iPhone.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy év alatt másodszor is visszakozott a kormány a zacskóadó bevezetésétől

Egy év alatt másodszor is visszakozott a kormány a zacskóadó bevezetésétől

Egyre nehezebb az egyetemisták dolga, hogy ki tudják fizetni az albérletüket

Egyre nehezebb az egyetemisták dolga, hogy ki tudják fizetni az albérletüket

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Január 19-ig marad a CSU élén Orbán bajor támogatója

Január 19-ig marad a CSU élén Orbán bajor támogatója

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

A L'Oréal újdonsága nagyon kicsi, de nagyon jó, hogy szól, mielőtt baj lenne

A L'Oréal újdonsága nagyon kicsi, de nagyon jó, hogy szól, mielőtt baj lenne