szerző:
hvg.hu

A nálunk jóval magasabb fizetéseket kínáló országokban is jóval kevesebbet kell fizetni az új iPhone-ért. Ennek okát, sajnos, nem csak az Apple árazási rendszerében kell keresni.

Magyarország a legdrágább hely a világon az új iPhone vásárlására – számolta ki a Telegraph. Miközben nálunk legkevesebb 256 ezer forintot kell kifizetni (a kisebbik és legkevesebb tárhellyel rendelkező) készülékért, az USA-ban nagyjából 179 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet beszerezni ugyanezt. (Érdekesség, hogy az amerikai akciókba néha szó szerint fillérekért árulják az iPhone-okat.)

©

De nem is kell az Egyesült Államokig mennünk: a hazainál valamival nagyobb vásárlóerővel rendelkező Egyesült Királyságban is csak 220 ezer forintból jön ki a legolcsóbb iPhone 7-es, Dubajban pedig 195 ezerből. (A hivatalos magyar árakat itt találja.)

©

A túlárazott iPhone-ok témája már a parlamentben is felmerült, a nemzetgazdasági miniszter kapott egy erre vonatkozó írásbeli kérdést. A válasz pedig nem az Apple és még csak nem is a szolgáltatók magatartásában keresendő. Az árfolyambéli okon kívül lenne itt még valami: segítünk a miniszternek, ezért drága Magyarországon az iPhone.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!