szerző:
hvg.hu

A Google Tourung Bird azoknak jöhet jól, akik egy külföldi vakáció során egy helyen szeretnének megkapni minden hasznos információt egy nagyváros nevezetességeiről és mindennapjairól.

Aki külföldi útra készül, általában a Google-ön keres rá az adott város látványosságaira, köztük a helyi múzeumok, látvnivalók jegyáraira. Ezt továbbgondolva készített egy tematikus, mobilon is működő weboldalt a keresőcég, amelyen minden fontos információ megtalálható, így nem kell külön feltételekre, például a nyitvatartási időre szűrni, hiszen a Touring Bird ezt is jelzi.

©

A projekt jelenleg 20 nagyváros, köztük London, New York, Róma, Párizs, Prága, Los Angeles látnivalóit tartalmazza, de ezen kívül tippeket is megoszt használóival. Ilyen például, hogy a nap során mikor célszerű felkeresni a hely nevezetességeit, hogy elkerüljük a hosszú sorban állást, honnan készíthetők remek fényképfelvételek, vagy hogy milyen helyi specialitásokat érdemes megkóstolni.

Az oldal csak angolul tud, de a menüpontok alapján könnyen kikövetkeztethető, melyik mi célt szolgál. Az úti cél kiválasztása után a jobb felső sarokban található When’s your trip?-re kattintva egy komplett túra megtervezhető, a fizetőseket pedig le is foglalhatjuk.

©

Ha egy bizonyos összeget szeretnénk csak elkölteni, a Filters alatt megadhatjuk, mekkora költségből gazdálkodjon az oldal (maximum 500 dollárt írhatunk be), hogy milyen időtartamú programban gondolkodunk, és hogy délelőtt, vagy inkább délután szeretnénk menni. A Cancellation policy a program lemondásával, illetve a pénzvisszatérítéssel kapcsolatos opciókat sorolja. Természetesen az ingyeneseket is kilistázhatjuk, ehhez a Free feliratra kell állítani a csúszkát, de a Touring Bird alapból felkínál néhány ilyen lehetőséget is.

Fontos, hogy bármelyik mellett is döntünk, a szolgáltatás sem az utazás, sem a szállás költségeit nem tartalmazza. Inkább egy információgazdag útikalauzról van szó, amely egyetlen felületre igyekszik sűríteni a világ nagyvárosaival kapcsolatos tudnivalókat, hogy ne az internetet bújva kelljen megtalálni a minket érdeklő részleteket, és hogy a tervezés tényleg öröm legyen.

A fejlesztők ígérete szerint hamarosan újabb városokkal bővítik a jelenleg főleg európai és amerikai úti célokra koncentráló Touring Bird felületét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így kapcsolnak le egy korrupt roszatomost tízmillió forintnyi kenőpénz átadása közben – videó

Így kapcsolnak le egy korrupt roszatomost tízmillió forintnyi kenőpénz átadása közben – videó

Helsinki: Szokatlanul gyorsan döntöttek Gruevszkiről

Helsinki: Szokatlanul gyorsan döntöttek Gruevszkiről

Megtrollkodták a legjobban várt karácsonyi reklámot

Megtrollkodták a legjobban várt karácsonyi reklámot

Megszólalt az észak-koreai katona, aki tavaly lőtt sebekkel szökött át a határon

Megszólalt az észak-koreai katona, aki tavaly lőtt sebekkel szökött át a határon

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Lövöldözés volt egy chicagói kórházban

Lövöldözés volt egy chicagói kórházban