szerző:
hvg.hu

A Microsoft közel egy éve pendítette meg, hogy ráncfelvarráson esik át az Outlook, mellé pedig több új funkciót is készítenek. A projekt mostanra ért be.

Nagy munkában van mostanság a Microsoft. A cég a Windows mellett az Office-programok kinézetét is átszabja, 2017 októbere óta pedig már azt is tudni, hogy az Outlookban is lesz némi változás. A fejlesztők a napokban az Outlook kapcsán bejelentették: már elérhető az új dizájn a windowsos alkalmazás, valamint a böngészős változat felhasználói számára. A ráncfelvarrás mellett több új funkció készült a levelezőhöz.

A felhasználók az Outlook-fiókon belül találkozhatnak majd egy "Próbálja ki a megújult Outlookot!" (vagy ehhez hasonló) felirattal, amelyre kattintva aktiválható új dizájn.

©

Az új felületen gyorsabb lesz például a keresés, a rendszer a háttérben – a személyes előzményeink alapján – a korábbinál okosabban próbálja meg kitalálni, mit akarunk éppen megtalálni.

©

Nem csak a levelek szövege kereshető, böngészhetünk a csatolmányok között is. Kifejezetten hasznosnak tűnik, hogy a Files (Fájlok) menüpont alatt a rendszer listázza az összes csatolt fájlt, amit eddig kaptunk, feltüntetve azt is, hogy ki küldte, mi volt az e-mail tárgya és mikor kaptuk meg. (Hasonlóan az Outlook mobilos alkalmazásához.)

©

Mostantól az Outlookban is küldhetünk rövid, előre megírt üzeneteket válaszként egy e-mailre.

©

A fejlesztők a naptárban is eszközöltek némi változást. A megújított Események ikonnak köszönhetően gyorsabban adhatunk hozzá egy-egy eseményt a naptárhoz, a rendszer pedig a lehetséges címek mutatásával segít a megfelelő helyszín kiválasztásában.

©

A Smart room suggestions névre keresztelt funkció a megbeszélések megszervezésében segíthet, többek között a meghívottak, az idő vagy épp az elérhetőség alapján.

©

Szintén a munkavégzést teheti hatékonyabbá, hogy a Kedvencek menüpont alatt csoportosíthatjuk a legfontosabb e-maileket feladó vagy épp kategória szerint.

©

A frissítések egyelőre csak az Outlook webes változatában érhetők el, a windowsos Outlook alkalmazást használók közül csak a Targeted Office program tagjai kapják meg a frissítést.

Akinek nem tetszene a változtatás, az visszatérhet az eddigi (korábbi) verzióhoz, de hogy erre meddig van lehetőség, azt nem közölte a Microsoft.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Három ember kezében van a világ olajpiaca, fohászkodjunk, hogy ne kapjanak össze

Három ember kezében van a világ olajpiaca, fohászkodjunk, hogy ne kapjanak össze

Az amerikai légierőnél már a tökéletes mesterséges intelligenciát keresik

Az amerikai légierőnél már a tökéletes mesterséges intelligenciát keresik

Egy jókora olajfolt miatt órákra lezárták az M7-es egy részét

Egy jókora olajfolt miatt órákra lezárták az M7-es egy részét

Szagelszívó okozhatta a tüzet a DK irodáiban

Szagelszívó okozhatta a tüzet a DK irodáiban

Végrehajtást kértek Németh Szilárd ellen

Végrehajtást kértek Németh Szilárd ellen