szerző:
hvg.hu

Bemutatták szerdán a legújabb iPhone-okat, és ahogy megírtuk, akad közöttük olyan, amelynek magyarországi ára jócskán meghaladja a félmillió forintot. Az Apple új termékei nemcsak nálunk drágák, az Egyesült Államokban is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk az ezekre vágyó vásárlóknak, de az még a Mashable-t is meglepte, hogy Európában milyen sokat kell kifizetni értük.

A cikkben először az Egyesült Királyságban az iPhone-okra ragasztott árcímkéket vizsgálja meg a szerző, majd megállapítja: megdöbbentő, mennyivel drágábban lehet hozzájuk jutni, mint az USA-ban. A különbség az iPhone XS csúcsmodelljénél – az átváltás után – 411 dollár, az iPhone XS Max esetében pedig 441.

Németországban az 512GB-os iPhone XS Max 468 dollárral kóstál többet az Egyesült Államokban forgalomba hozottnál, Olaszországban 514-gyel,

Magyarországon pedig szívfacsaró 615-tel.

Ez mai árfolyamon számítva 172 ezer 200 forint, amiért – teszi hozzá a szerző – már önmagában egy tisztességes telefont lehet vásárolni.

Mennyibe kerülnek az új iPhone-ok? Mutatjuk a magyar árakat, nem fognak tetszeni

Az Apple legutóbb tavaly emelte meg az iPhone-ok árszintjét. Idén is hozzányúltak a maximumhoz: az idei modellek között több félmillió forintos is van.

A Mashable is megjegyzi, hogy Európában mindig is drágábban voltak az Apple kütyüjei, mint az USA-ban. Erről korábban a hvg.hu is többször írt, például akkor, amikor kiderült, hogy az iPhone 7-hez Magyarországon lehet a legdrágábban hozzájutni. Akkor még az volt meghökkentő, hogy a kisebbik és legkisebb tárhellyel rendelkező készülékért 256 ezer forintot kell kifizetni, miközben a most bejelentett telefonok közül a legolcsóbb is 299 ezer 990 forintba kerül.

A kérdés nemcsak a mezei vásárlókat foglalkoztatja: 2013-ban Oláh Lajos országgyűlési képviselő írásbeli kérdést nyújtott be a nemzetgazdasági miniszterhez Túlárazott Magyarországon az iPhone! címmel, hogy megtudja, miért olyan iszonyú drágák itthon ezek a készülékek. Még akkor megírtuk, miért is kerülnek Magyarországon ennyire sokba az iPhone-ok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Kézilabda-vb: óriásit küzdött, de kikapott a svédektől a válogatott

Kézilabda-vb: óriásit küzdött, de kikapott a svédektől a válogatott

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

A Háttér Társaság a köztévének: a homoszexualitás nem betegség, nem lehet gyógyítani, és nem is kell

A Háttér Társaság a köztévének: a homoszexualitás nem betegség, nem lehet gyógyítani, és nem is kell

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

A Médiatanács leokézta az MTVA karaktergyilkos híradóját

A Médiatanács leokézta az MTVA karaktergyilkos híradóját