szerző:
hvg.hu

Új fejlesztést jelentett be a Facebook, amellyel tematikus chatszobák hozhatók létre a csoporton belül, egyszerre akár 250 ember részvételével. De nem csak a "rendes" facebookozók nyerhetnek vele.

A Facebook-csoportok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy-egy téma iránt érdeklődök kivesézzék az őket érintő dolgokat. Csakhogy nagyobb, például 10-20 fővel zajló beszélgetésre ezek már kevésbé alkalmasak, és bár a Messenger most is itt van, azt nem erre, hanem az ismerősökkel való kommunikációra találták ki. Ezért készített vadonatúj funkciót a Facebook.

A TechCrunch cikke szerint a fejlesztés a klasszikus online csevegés egyik legjobbját, a tematikus chatszobákat hozza vissza, melyekben akár 250 fő beszélgethet egyszerre, úgy, hogy a kívül maradt csoporttagokat egyáltalán nem zavarják. Külön szobát hozhatnak létre például az egy utcában/területen élő kutyatartók, hogy megbeszéljék, mikor viszik le kedvenceiket. 50 főig videós és hangalapú hívásokra is alkalmas, így az irodai dolgozók is nyerhetnek vele, ha azzal bonyolítanák a konferenciabeszélgeteseket.

©

A chatszobák minden csoporttag számára láthatók és használhatók, de az ott folyó beszélgetésekről csak az oda becsatlakozott felhasználók kapnak értesítést. Utóbbit a Messengerhez hasonlóan teljesen el lehet némítani, de az is beállítható, hogy csak akkor küldjön jelzést, ha az illetőt névvel együtt említik. A szobák száma elvileg bármennyi lehet, törölni az adminok tudják.

A fejlesztést korábban a Groups nevű alkalmazás töltötte be, de az appot tavaly megszüntette a Facebook, hogy az emberek az oldal funkcióit használják a csoporttagokkal való kapcsolattartásra. Az újdonságot tehát azon belül kell keresni, hamarosan pedig mindenkinél megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elvehetik a lopott fát, hogy odaadják a rászorulóknak

Elvehetik a lopott fát, hogy odaadják a rászorulóknak

Micsoda siker! A magyar köztévé német kiejtése is bekerült a legkínosabbak közé

Micsoda siker! A magyar köztévé német kiejtése is bekerült a legkínosabbak közé

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

510 millióért vásárol be Mészáros Lőrinc öccsénél a Magyar Közút

510 millióért vásárol be Mészáros Lőrinc öccsénél a Magyar Közút

Az orosz trollok a francia tüntetések körül is kavarnak

Az orosz trollok a francia tüntetések körül is kavarnak