Balogh Csaba
Balogh Csaba

Az iparág évek óta várja a flexibilis mobilkészülékek megjelenését. A Samsung eszközéről már hosszú hónapok óta keringenek a pletykák, a vállalat most leleplezte a legfontosabb alkatrészt: a képernyőt. Ami a bemutatón már egy mobilkészülékve szerelve működött.

A San Franciscóban zajló Samsung Developer Conference fejlesztői konferencián bemutatott technológia az Infinity Flex Display kapta. Az eseményen már egy konkrét, működő készülékbe szerelt darabot mutattak meg belőle, az alábbi mozgóképen jól látható, hogyan nyitják ki a mobilt. Így lesz egy zsebben jól elférő, kényelmesen hordozható telefonból egy táblagép méretű, nagyképernyős eszköz.

A 7,3 hüvelykre kiterített OLED képernyőn egyszerre három alkalmazás is futhat. Összecsukva pedig egy ma ismert androidos telefon képe tárul elénk. A Samsung ígérete szerint a két mód közti átmenet egyszerűen és kényelmesen történik majd, erről a kifejezetten összehajtható készülékekhez tervezett, One UI nevű felhasználói felület gondoskodik majd.

©

Justin Denison, a Samsung mobilos termékeinek marketingjéért felelős alelnöke az eseményen úgy fogalmazott: a technológia az elmúlt évtized legnagyobb előrelépése a mobilképernyők terén. A szakember szerint a flexibilis képernyő a következő pár hónapon belül készen áll majd a tömeggyártásra. Az ilyen kijelzővel szerelt androidos telefon a várakozások szerint nem sokkal később, már 2019-ben piacra kerül.

©

A Samsung prezentációja előtt nem sokkal a Google is tett egy fontos bejelentést. Az Android Dev Summit eseményen a vállalat Android-fejlesztésért felelős alelnöke, David Burke árulta el, hogy az operációs rendszerbe beépítik a hasonló, összehajtjató-szétnyitható eszközök támogatását. Erre már 2019-ben sor kerül, éppen időben az ilyen eszközök tervezett piacra kerüléséhez.

Mindez azonban csak azután történt, hogy az egyelőre ismeretlen, Royole nevű kínai vállalat néhány napja bemutatta saját, működő összehajtjató telefonját, melyet decemberben már piacra is dobnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Havi 500 ezer forintot fizetett az Emmi az Aston Martinnal közlekedő diplomatának

Havi 500 ezer forintot fizetett az Emmi az Aston Martinnal közlekedő diplomatának

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Halálos fenyegetést kapott a XV. kerületi polgármester

Halálos fenyegetést kapott a XV. kerületi polgármester

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Nem lesz több száguldozás a német autópályákon a klímaváltozás miatt

Nem lesz több száguldozás a német autópályákon a klímaváltozás miatt