Balogh Csaba
Balogh Csaba

Az iparág évek óta várja a flexibilis mobilkészülékek megjelenését. A Samsung eszközéről már hosszú hónapok óta keringenek a pletykák, a vállalat most leleplezte a legfontosabb alkatrészt: a képernyőt. Ami a bemutatón már egy mobilkészülékve szerelve működött.

A San Franciscóban zajló Samsung Developer Conference fejlesztői konferencián bemutatott technológia az Infinity Flex Display kapta. Az eseményen már egy konkrét, működő készülékbe szerelt darabot mutattak meg belőle, az alábbi mozgóképen jól látható, hogyan nyitják ki a mobilt. Így lesz egy zsebben jól elférő, kényelmesen hordozható telefonból egy táblagép méretű, nagyképernyős eszköz.

A 7,3 hüvelykre kiterített OLED képernyőn egyszerre három alkalmazás is futhat. Összecsukva pedig egy ma ismert androidos telefon képe tárul elénk. A Samsung ígérete szerint a két mód közti átmenet egyszerűen és kényelmesen történik majd, erről a kifejezetten összehajtható készülékekhez tervezett, One UI nevű felhasználói felület gondoskodik majd.

©

Justin Denison, a Samsung mobilos termékeinek marketingjéért felelős alelnöke az eseményen úgy fogalmazott: a technológia az elmúlt évtized legnagyobb előrelépése a mobilképernyők terén. A szakember szerint a flexibilis képernyő a következő pár hónapon belül készen áll majd a tömeggyártásra. Az ilyen kijelzővel szerelt androidos telefon a várakozások szerint nem sokkal később, már 2019-ben piacra kerül.

©

A Samsung prezentációja előtt nem sokkal a Google is tett egy fontos bejelentést. Az Android Dev Summit eseményen a vállalat Android-fejlesztésért felelős alelnöke, David Burke árulta el, hogy az operációs rendszerbe beépítik a hasonló, összehajtjató-szétnyitható eszközök támogatását. Erre már 2019-ben sor kerül, éppen időben az ilyen eszközök tervezett piacra kerüléséhez.

Mindez azonban csak azután történt, hogy az egyelőre ismeretlen, Royole nevű kínai vállalat néhány napja bemutatta saját, működő összehajtjató telefonját, melyet decemberben már piacra is dobnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tágabb körben perelhetjük az “állam bácsit”, de érdemes alaposan felkészülni!

Tágabb körben perelhetjük az “állam bácsit”, de érdemes alaposan felkészülni!

Csak rajtuk múlik, kit kukkolnak: jön a való világ powered by Orbán Viktor

Csak rajtuk múlik, kit kukkolnak: jön a való világ powered by Orbán Viktor

Demeter: Az MVM leányvállalatai is a kormány kedvenc civil szervezeteit támogatják

Demeter: Az MVM leányvállalatai is a kormány kedvenc civil szervezeteit támogatják

Hosszú még mindig üldözi Sjöströmöt

Hosszú még mindig üldözi Sjöströmöt

Egymásnak esett két pilóta a Forma-1 brazil nagydíja után - videó

Egymásnak esett két pilóta a Forma-1 brazil nagydíja után - videó

Eltűnt pénzek után nyomoz a rendőrség két közlekedési szakszervezetnél

Eltűnt pénzek után nyomoz a rendőrség két közlekedési szakszervezetnél