szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Royole nevű, sokak számára teljesen ismeretlen kínai vállalat a semmiből feltűnve mutatta be első, a gyártó ígérete szerint 200 ezer hajlítást is kibíró készülékét. A FlexPai nem koncepcióeszköz, hanem egy valóban létező termék, decembertől már szállítják is.

Míg a telefongyártók többsége igyekszik minden létező információt eltitkolni saját, flexibilis készülékükkel kapcsolatban, egy kevéssé ismert vállalat, a Royole nem csak sokkal előrébb tart a versenyben, úgy tűnik, meg is nyerte azt: FlexPai nevű eszközük remekül működik, olyannyira, hogy a gyártó előrendeléseket is felvesz rá, igaz, horrorisztikus árért cserébe.

A 7,8 hüvelykes, 1920 × 1440 pixel felbontású készülék legérdekesebb jellemzője természetesen a kijelző: az AMOLED típusú panel kedvünk, illetve használattól függően nyitható/csukható. A teljes pompájában (és a megnövelt képernyőméret miatt) inkább egy táblagépnek tűnő eszközben a Qualcomm Snapdragonjának 8150-es egysége, 6 vagy 8 GB RAM és maximum 256 GB méretű tárhely található, valamint egy 20 és 16 megapixeles kamera. A hajtogathatóság miatt az új Android erősen átalakított verzióját, a gyártó által Water OS-nek nevezett rendszert használja, ez szintén látható a termékről készült első videókon.

Az árra vonatkozó, horrorisztikus jellemző pedig nem véletlen, a készülék tényleg nagyon drága lett: a legolcsóbb változat 1295 dollárnak megfelelő jüannál, vagyis kb. 364 ezer forintnál kezdődik, de aki RAM-ból és tárhelyből is a maximumot szeretné, annak 1870 dollárt, azaz nagyjából 526 ezer forintot kell letennie az asztalra. És ezek csak a nettó árak, bruttóban 500-600 ezer forint közötti összeggel kell számolni. Az előrendelés már elindult, a szállítást decemberre ígérik. Azt nem tudni, hogy az európai piacokon is megjelenik-e majd.

©

A hasonló terméket bemutatni készülő vállalatok közül a Huawei és a Samsung járhat a legközelebb céljaihoz. A dél-koreai gyártó korábban azt ígérte, novemberben megmutatja a világnak, mi is az a Galaxy F.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az agresszió akkor sem múlik el, ha kiéljük. Mi legyen hát vele?

Az agresszió akkor sem múlik el, ha kiéljük. Mi legyen hát vele?

PCR-teszt beiratkozáshoz, kizárólag online vagy csak személyes órák – nagy szórással indulnak az egyetemek ősszel

PCR-teszt beiratkozáshoz, kizárólag online vagy csak személyes órák – nagy szórással indulnak az egyetemek ősszel

Szállodaszövetség: 2021 húsvétjáig nem áll helyre a fővárosi turizmus

Szállodaszövetség: 2021 húsvétjáig nem áll helyre a fővárosi turizmus