szerző:
hvg.hu

Nem köteleznek senkit – röviden így reagált a Facebook a The New York Times egy korábbi cikkére, melyben arról írtak: Tim Cook kritikái miatt Mark Zuckerberg arra utasította a menedzsment tagjait, hogy iPhone helyett androidos mobilokat használjanak.

A tavasszal kirobbant Cambridge Analytica-botrány során az Apple-t vezető Tim Cookot is megkérdezték az újságírók, ő mi tett volna hasonló helyzetben. A vezérigazgató nem fogta vissza magát, keményen megmondta véleményét a Facebookról és Mark Zuckerbergről is.

Állítólag ez a beszólás volt az előzménye annak, hogy a The New York Times szerint a közösségi oldal első embere később arra utasította a Facebook menedzsmentjét, hogy hagyják az iPhone-okat, és mostantól kizárólag androidos telefonokat használjanak.

Az ügy odáig fajult, hogy a Facebook egy külön közleményben reagált az amerikai napilap állításaira, azt hangsúlyozva, sem most, sem korábban nem érkezett ilyen kérés. Azt ugyanakkor nem tagadták, hogy időnként az androidos telefonok használatára buzdítanak másokat, de csak mert megfogalmazásuk szerint ez a világ legnépszerűbb operációs rendszere.

Az iPhone melletti voks mögött egyébként az állt, hogy a Facebook korábban ilyen telefonokat adott céges mobilként az alkalmazottaknak. Ennek egyike következménye az lett, hogy a munkatársak ehhez a rendszerhez szoktak jobban hozzá, így az iOS-re írt Facebook-alkalmazások is sokkal jobbak lettek.

A Facebook egyébként a múlt héten kényszerült ismét magyarázkodni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Új funkció jön a Facebook Messengerbe

A Facebooknál egyelőre csak a "belső tesztelés" folyik, de ha minden jól megy, hamarosan a Messengeren keresztül is nézhetünk majd videókat másokkal együtt, egyidőben, távolról is.

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja

Az indiai női szerepekről látható kiállítás

Az indiai női szerepekről látható kiállítás

Rég nem látott düh Budapest utcáin - Nagyítás a hvg.hu fotóiból

Rég nem látott düh Budapest utcáin - Nagyítás a hvg.hu fotóiból

A hirado.hu szerint már lezárultak a tüntetések, pedig épp az ablakuk alatt zajlik

A hirado.hu szerint már lezárultak a tüntetések, pedig épp az ablakuk alatt zajlik

A szerényebben kereső munkavállalók kezet csókolhatnak a Párizst felforgató sárgamellényeseknek

A szerényebben kereső munkavállalók kezet csókolhatnak a Párizst felforgató sárgamellényeseknek