szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem köteleznek senkit – röviden így reagált a Facebook a The New York Times egy korábbi cikkére, melyben arról írtak: Tim Cook kritikái miatt Mark Zuckerberg arra utasította a menedzsment tagjait, hogy iPhone helyett androidos mobilokat használjanak.

A tavasszal kirobbant Cambridge Analytica-botrány során az Apple-t vezető Tim Cookot is megkérdezték az újságírók, ő mi tett volna hasonló helyzetben. A vezérigazgató nem fogta vissza magát, keményen megmondta véleményét a Facebookról és Mark Zuckerbergről is.

Állítólag ez a beszólás volt az előzménye annak, hogy a The New York Times szerint a közösségi oldal első embere később arra utasította a Facebook menedzsmentjét, hogy hagyják az iPhone-okat, és mostantól kizárólag androidos telefonokat használjanak.

Az ügy odáig fajult, hogy a Facebook egy külön közleményben reagált az amerikai napilap állításaira, azt hangsúlyozva, sem most, sem korábban nem érkezett ilyen kérés. Azt ugyanakkor nem tagadták, hogy időnként az androidos telefonok használatára buzdítanak másokat, de csak mert megfogalmazásuk szerint ez a világ legnépszerűbb operációs rendszere.

Az iPhone melletti voks mögött egyébként az állt, hogy a Facebook korábban ilyen telefonokat adott céges mobilként az alkalmazottaknak. Ennek egyike következménye az lett, hogy a munkatársak ehhez a rendszerhez szoktak jobban hozzá, így az iOS-re írt Facebook-alkalmazások is sokkal jobbak lettek.

A Facebook egyébként a múlt héten kényszerült ismét magyarázkodni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Új funkció jön a Facebook Messengerbe

A Facebooknál egyelőre csak a "belső tesztelés" folyik, de ha minden jól megy, hamarosan a Messengeren keresztül is nézhetünk majd videókat másokkal együtt, egyidőben, távolról is.

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Nemsokára bejárhatjuk a helyet, ahol megölték Julius Caesart

Nemsokára bejárhatjuk a helyet, ahol megölték Julius Caesart

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat