szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung új startup cége, az Innomdle Lab készítette el azt a fejhallgatót, ami egyszerre képes az aktív zajszűrésre és arra, hogy hallhatóvá tegye a külső hangokat.

A modern fejhallgatók már arra is képesek, hogy kiszűrjék a környezeti zajokat, így a viselőjét semmi sem zavarja abban, hogy az általa hallgatott zenére, podcastra, hangoskönyvre vagy másra koncentráljon. Csakhogy ami az előnye, az a hátránya is a dolgonak, hiszen a zajszűrő funkció miatt könnyen kerülhet balesetveszélyes helyzetbe a fejhallgató viselője – például azért, mert az utcán nem veszi észre a felé közeledő járművet. A Samsung audio eszközökre specializálódott startup cége, a Innomdle Lab ezért egy olyan készüléket készített, ami megóvhatja viselőjét a balesetektől.

A Sgnl V70 névre keresztelt fejhallgató – amelyre az Indiegogón keresztül lehet majd rendelést leadni – lényege, hogy nemcsak aktív zajszűrő funkcióval rendelkezik, de képes arra is, hogy beengedje a külső hanghatásokat. Mindezt a fejlesztők szerint úgy teszi meg, hogy közben a viselője által hallgatott hanganyag "hallhatósága" egyáltalán nem romlik. A fejhallgató gombjai segítségével azt is beállíthatjuk, hogy a külső hangokat milyen mértékben engedje be a készülék.

Az eszköz jobb oldalán egy érintésérzékeny panel található. Ehhez különböző módokon érve különböző utasíthat adhatunk a lejátszónak, például egy következő zeneszámra váltással vagy épp a hanganyagba való beletekeréssel.

A Sgnl V70-et a The Next Web szerint 129 dollárért (kb. 36 ezer forint) lehet majd előrendelni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt