szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint nemcsak a Galaxy S10-et mutathatja be februárban a Samsung, hanem a gyártó első okoscipőit is.

A LetsGoDigital szúrta ki, hogy a Samsung két okoscipő szabadalmi tervét is regisztráltatta, melyekkel a sportolókat, testedzőket kívánják megnyerni. A dél-koreai gyártó korábban korcsolyózáknak készített hasonlót: ez volt a SmartSuit ruhanemű, így tapasztalatuk is van e téren.

A Galaxy SmartShoes nevű cipőket bőr és szintetikus anyagok borítják, és a Puma ugyanilyen termékének megfelelően különféle szenzorokkal rendelkeznek, amely a megtett távolságot és az elégetett kalóriát is mérik. Elemzők azt sem tartják kizártnak, hogy a Samsung a mesterséges intelligenciát is beveti, mely által a cipők tulajdonosai személyre szabott edzéstervhez juthatnak, attól függően, hogy kocogni, gyalogolni vagy futni szeretnek jobban.

©

Az A és B modell néven emlegetett kiegészítők egyikére sem került adapter vagy kábel, a lábbelik “agya” a cipők hátuljába épített nyílás mögött található. A Samsung állítólag egy alkalmazást is fejlesztett hozzájuk, amelyen át a fontosabb információk rögzíthetők, illetve nyomon követhetők.

©

Mivel a 2019-es CES szakkiállításon még nem mutatták meg a cipőket, gyanús, hogy erre a Samsung február 20-ai Unpacked eseményén fog sor kerülni. Emlékezetes, ugyanitt prezentálják majd új csúcsmobilukat, a Galaxy S10-et is. De persze az is előfordulhat, hogy megvárják a napokkal későbbi barcelonai mobilkiállítást, hogy addigra is maradjon múníció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint

Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?