szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját bajnokságot indít a népszerű földművelős videojátékot, a Farming Simulatort fejlesztő Giants Software, miután felvetődött, hogy a programot profi szinten űzőket akár egy nagyobb mérkőzés keretein belül is egymásnak ereszthetnék.

Az e-sport-versenyeken játszható videojátékok között főleg a lövöldözős és stratégiai programok dominálnak, azonban ez nem azt jelenti, hogy idővel ne lehetne bővíteni a sort. Nemrég kiderült, hogy a népszerű farmszimulátort fejlesztő Giants Software saját bajnokságot rendez a profik számára, hogy kiderüljön, kik a virtuális gazdaságok talpraesett és nagy tudású üzemeltetői.

A PC Gamer azt írja, a Farming Simulator League-t a Farming Simulator Championship kiugró népszerűségének hatására rendezik meg, a tavalyi eseménysorozatra ugyanis meglepően sokan voltak kíváncsiak.

Az új bajnokságnak 10 fordulója lesz, a virtuális farmerek pedig Európa nagyvárosaiban tartandó összecsapásokon ülnek majd traktorba, hogy bizonyítsanak. A végső győztest a FarmCon nevű rendezvényen hirdetik majd ki. A szervezők 250 ezer eurós összdíjazást hirdettek meg, amely hazai viszonylatban nagyjából 78 millió forintot jelent. Ráadásul igen komoly szponzorokat is sikerült megnyerni a kisebb versenyek lebonyolításához. És hogy mi mindent kell majd csinálniuk a versenyzőknek? Nos, ugyanazt, mint a Farming Simulatorban: vetni, aratni és gondozni a digitális gazdaságot.

A versenyszerű videojátékozás napjainkban még egy nagyságrenddel kevesebb követővel rendelkezik, mint a labdarúgás. Ha viszont önálló ágként tekintjük, akkor már van annyira népszerű, mint a kosárlabda vagy az amerikai foci.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Jelezni fog az Edge böngésző, ha ellopták a jelszavát

Jelezni fog az Edge böngésző, ha ellopták a jelszavát

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel