szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szokatlan módon vezetnek fel egy közelgő tartalmi bővítést a Fortnite a fejlesztői.

Szó szerint rázós napjai vannak a népszerű internetes játék, a Fortnite felhasználóinak, ugyanis a programban napok óta földrengések tapasztalhatók. A jelenség az igazi földrengésekéhez hasonlít (vagyis a földmozgást hallani és érezni is lehet), sőt: ilyenkor a pálya egy részén hosszú repedések tűnnek fel.

A jelenség mögött egy új tartalmi bővítés áll, amelynek előzményeként a fejlesztők fokozatosan új természeti katasztrófákat szabadítanak a játékosokra. Ennek értelmében nem kizárólag földrengések várhatók, az elkövetkező időszakban más nehézségek is leselkednek majd a Fortnite felhasználóira.

[Jön a videojáték, amiben a klímaváltozás lesz a főellenség]

A dolog érdekessége, hogy a leleményesebb játékosok közül néhányan egy, a rengések várható időpontját jelző weboldalt készítettek, amely arról igyekszik informálni a pályára lépőket, mennyi idő van még hátra a következő földmozgásig. Érdekes látni, hogyan válik több millió (egymásnak teljesen ismeretlen) felhasználóból egy közös cél érdekében dolgozó közösség.

A földrengések valószínűleg jól kigondolt marketingötlet is, hogy a közben egyre több játékost vonzó Apex Legends helyett a Fortnite-ra figyeljen a világ. Erre alighanem szükség is van, az elmúlt napokban nagyon lemaradtak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fasizmusért és nacionalizmusért nem megy a szomszédba a horvát politika polihisztora

Fasizmusért és nacionalizmusért nem megy a szomszédba a horvát politika polihisztora

Drágább lehet, mint egy iPhone – Kiszivárgott a Microsoft nagy visszatérését ígérő telefon ára

Drágább lehet, mint egy iPhone – Kiszivárgott a Microsoft nagy visszatérését ígérő telefon ára

Vidnyánszky úgy az SZFE kuratóriumi elnöke, hogy Kaposváron is pozícióban marad

Vidnyánszky úgy az SZFE kuratóriumi elnöke, hogy Kaposváron is pozícióban marad