szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft a barcelonai Mobile World Congressen mutatta be a csodaszemüvegének második generációs változatát, amiért közel 1 millió forintot kell majd fizetni. Persze nem az átlagfelhasználókra szabták.

Még február közepén derült ki, hogy a Microsoft több mint négyévnyi várakozás után végre előáll a kiterjesztett valóságot kínáló csodaszemüvege, a HoloLens második generációs változatával. A bejelentést a barcelonai Mobile World Congressen ejtették meg, ahol a készülék ára is kiderült. Ami továbbra is húzós, igaz, nem is hétköznapi felhasználóknak szánják.

A Microsoft szerint a HoloLens 2-t jóval kényelmesebb lesz viselni, mint az első generációs verziót, erről a szénszálas anyag és a jobb hőkezelés gondoskodik. A látótér több mint a kétszeresére nőtt, miközben fokonként ugyanúgy 47 pixelt láthatunk, mint korábban. Ez a minőségi javulás a fejlesztők szerint pont annyira érzékelhető lesz, mintha HD-ről váltanánk a 2K-s felbontásra. Az eszköz folyamatosan figyeli a retinát, hogy mindig tudja, hová nézünk, valamint ez felel a Windows Hello azonosításért is.

A HoloLens 2 kapott egy, a gépi látásban jó szolgálatot tevő time-of-flight mélységérzékelő szenzort, amihez úgy készítettek algoritmust, hogy képes legyen nyomon követni a kezünk mozdulatait.

A készülék – ahogyan az elődje is – ipari felhasználásra készült, ehhez pedig már olyan partnerei vannak a Microsoftnak, mint az Airbus, a Honeywell, a Pearson és a Saab. Számukra kifejezetten jó hír, hogy a HoloLens 2 az igényekre szabható még a vásárlás előtt.

Mindez persze el is várható, a készülék ára ugyanis 3500 dollár – kb. 980 ezer forint –, árulni pedig valamikor az idei évben kezdik el az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Németországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Az MWC 2019 mobilos szakkiállítás további friss híreit itt találja. Ha nem szeretne lemaradni az újabbakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Barnier Londonban: Továbbra is fennállnak a jelentős nézetkülönbségek a Brexit ügyében

Barnier Londonban: Továbbra is fennállnak a jelentős nézetkülönbségek a Brexit ügyében

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt