szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte már minden eszközünk, sőt ruhánk és cipőnk is lehet "okos". Hogy ez a néha talán túlzásba is vitt okoskodás milyen veszélyekkel jár, azt jól illusztrálja a Nike okoscipőjének esete.

Tavaly megígérte, idén év elején aztán le is szállított a Nike az önbefűzős cipőt. Hogy a termék nyitánya nem sikerült a legjobban, arról már mi is írtunk: korábbi cikkünkből kiderül, hogy a cipőfűző kezelésére szolgáló alkalmazás többeknél csak az egyik fűzőt kezelte.

Akinek az előző mondat nem hangzik egyszerre futurisztikus tragikomédiának, annak mutatunk egy jobbat: a The Washington Post cikke egy olyan férfit mutat be, aki egyszerűen nem tudta használni a cipőjét, mert egy szoftverfrissítés után nem csak az alkalmazást nyomogatva nem volt hajlandó "magától" befűződni a cipő, de a fűzőket magán a lábbelin sem lehetett bekötni.

©

Bár a Nike szerint a probléma csak az Adapt BB névre hallgató cipő (fel)használóinak töredékét érinti, a lábbelihez tartozó Nike Adapt alkalmazás 2,4 csillagos értékelése azt jelzi: nem túl okos az okoscipő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Itt a részletes számok: a szolgáltató szektor leállása küldte padlóra a magyar gazdaságot

Itt a részletes számok: a szolgáltató szektor leállása küldte padlóra a magyar gazdaságot