szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A videojátékosoknak is tartogatott meglepetést az Apple hétfő esti bejelentése. Jön az Arcade, és vele egy rakás minőségi program.

Tőle szokatlan vizeken, a videojátékok világában is megpróbál labdába rúgni az Apple, amelyhez természetesen új szolgáltatás is tartozik. Úgy hívják: Arcade.

A cég hétfő esti bejelentésén elhangzottak szerint egy előfizetéses rendszerről van szó, ám a Google Stadiájával ellentétben az itt elérhetővé tett programok futtatásához nem feltétlenül kell majd internet.

Az Arcade már kezdetben 100 exkluzív, és az Apple ígérete szerint az App Store-os tartalmaknál is minőségibb játékokhoz enged majd hozzáférést mobilon, desktopon és televízión egyaránt. Vagyis nem kizárólag iPhone-on vagy iPaden fognak működni.

Az Apple ígérete szerint egyik programban sem lesznek reklámok, illetve megvásárolható, a haladást elősegítő extrák. Aki kifizeti az egyelőre ismeretlen összegű havidíjat, teljes hozzáférést kap a címekhez, melyek fejlesztői és kiadói között olyan vállalatok akadnak, mint a Cartoon Network, a SEGA és a LEGO. A vállalat a biztonságra is nagy gondot fordított, így a programok egyike sem gyűjt majd információkat a használójáról.

Bár a havidíj összegét illetően még csak körülbelüli ár sem került szóba, annyit azért elárult Tim Cook, hogy a családtagok számára egy előfizetés is elég lesz, mert az egyes címeket egymással is megoszthatják majd az egy háztartásban élők. A szolgáltatás ősztől válik elérhetővé több mint 150 régióban, és gyaníthatóan Magyarországra is jön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos frissítés érkezett a gépére, már most törölheti vele a hamarosan veszélyessé váló Flasht

Fontos frissítés érkezett a gépére, már most törölheti vele a hamarosan veszélyessé váló Flasht

Elhagyhatta a kórházat Csepel polgármestere

Elhagyhatta a kórházat Csepel polgármestere

Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú

Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú