szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Régóta fejleszti már a Boston Dynamics a Handle nevű robotját, ami a raktárakban teljesíthet majd szolgálatot.

Viszonylag régen hallottunk már a Boston Dynamics felől, pedig a cég mindig meg tudja lepni az embert valamilyen aprósággal. A robotokat fejlesztő vállalat legutóbb tavaly októberben mutatta meg, hogy a robotkutyájuk már táncolni is tud, de van már olyan kétlábon járó gépük is, ami félelmetes ügyességel fut és átugor át akadályokat. Most egy újabb szerkezetről készítettek videót, ami igen hasznos lehet a jövő logisztikájában.

A Handle nevű, kétkeréken guruló szerkezet rendkívüli ügyességgel pakolja egyik helyről a másikra a csomagokat a raktárban: a "szívókorongok" segítségével képes megragadni a tárgyakat, majd felemelve a megfelelő helyre vinni. A csomagok súlya körülbelül 5 kg, de a Boston Dynamics szerint akár 15 kg-ot is képesek elvinni.

Persze ez a videó egy "idális" környezetet mutatott, hiszen a való életben előfordulhat, hogy akadályokat kell kerülgetnie a szerkezetnek. Mégis, a dolgok jelenlegi állása szerint ez már egy jó alap lehet arra, hogy a későbbiekben egy újabb változat már ezeket a problémákat is kezelni tudja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

Radar360: Gyűlnek az aláírások, hogy küldjék el Demetert, rossz tendenciát lát a virológus

Radar360: Gyűlnek az aláírások, hogy küldjék el Demetert, rossz tendenciát lát a virológus