szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatalosan is elindult Elon Musk műholdasinternet-projektje, amiben összesen 12 ezer szateliltet telepít majd a világűrbe.

Komoly mérföldkőhöz érkezett Elon Musk legújabb projektje, amellyel az űrből akar internetet sugározni a Földre. Miután a Starlink-projekt első műholdjainak fellövését a múlt héten elhalasztották, magyar idő szerint péntek hajnalban végre sikerrel startolt el az első csomag.

A Cape Canaveralből elinduló SpaceX rakéta 60 darab műholdat vitt magával, majd egy órával a kilövés után már el is indult a telepítés. Az egyenént 227 kg-os műholdak 550 km-es magasságban keringenek majd felettünk.

A mostani egységeket továbbiak követik majd, összesen ugyanis egy 12 000 darabos szatelithálózat felállítását tervezi Elon Musk cége.

A SpaceX tervének van még egy része: 1 millió műholdvevőt akarnak telepíteni, ami képes lesz fogni a műholdak adását. Az internet sávszélessége egyébként 1Gbps lesz.

A rakéta első fázisa sikerrel landolt a rá váró drónhajón, így összességében már a harmadik küldetésén is túl van.

Ha szeretné tudni, hogyan halad a Starlink-projekt, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Íme az ötös lottó nyerőszámai

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”