szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Több mint nyolcszor annyi műholdat küldene az űrbe a SpaceX, mint amennyi most összesen kering a Föld körül. A cél: mindenkinek legyen szélessávú internete.

Az egész világon robusztus, szélessávú internetet biztosítanánk – a SpaceX ezt írta kérvényében, amit az amerikai Szövetségi Kommunikációs Hivatalhoz (FCC) nyújtott be – számol be a Paraboliac Arc. Nos, ez még egy visszafogott megfogalmazása volt annak, amire Elon Musk cége készül.

Az első tervet is grandiózusak neveztük, amikor kiderült, hogy 4425 műholdat küldenének az űrbe, hogy az egész világot szélessávú internettel fedjék le. Akkor mit mondjunk a projekt kiegészítésére? A most benyújtott kérvény további 7518 egységről szól, vagyis összesen 11 943 műhold a terv.

Az amerikai nyilvántartás 1419 darabos adata szerint a SpaceX terve több mint nyolcszor annyi új műholdat jelent, mint amennyi most összesen kering a bolygónk körül. És ez még nem minden, hiszen a márciusi eleji határidőre az FCC bőven kapott még más cégektől is ilyen kérvényeket, összesen 18470 új műhold tervét bírálják majd el.

Amennyiben mindez az 5G-vel együtt megvalósul, illetve ha a Facebook és a Google is ingyen adja majd az internetet, az maga lesz a Kánaán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Elhunyt Sváby Lajos festőművész

Elhunyt Sváby Lajos festőművész

Donald Trump hajmosási panaszai miatt módosulhatnak a szabályok az Egyesült Államokban

Donald Trump hajmosási panaszai miatt módosulhatnak a szabályok az Egyesült Államokban