szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az őrült orvosi "praktikák" egyik melegágya maga a Facebook, a közösségi oldal ezért száműzi felületéről a félrevezető, és nem ritkán életveszélyes bejegyzéseket.

A Facebook több alkalommal változtatott már a Hírfolyamot rendező algoritmusán, egy régóta fennálló problémát mindeddig azonban nem sikerült kezelniük: az oldalon ugyanis nem csak az oltásellenességgel kapcsolatos bejegyzések olvashatók, olyanokat is találni, amik abszurd gyógymódok alkalmazására biztatják a felhasználókat.

A közösségi oldal nemrég azonban úgy döntött, elég volt az őrületből, ezért az algoritmus újbóli változtatásával száműzik a nem ritkán életveszélyes tippeket. A Facebook közlése szerint a rendelkezés az egészség témakörébe illő olyan bejegyzésekre vonatkozik, amik bizonyíthatóan félrevezetőek, szenzációhajhászak, így pedig haszontalanok az ember számára.

[Veszélyes, Magyarországon is elérhető "csodagyógyszer" miatt adtak ki figyelmeztetést]

A Facebook azt is egyértelművé tette, hogy a háttérben dolgozó algoritmus révén a felhasználóknak semmit nem kell bekapcsolniuk, illetve az oldalon sem lesz vizuálisan érzékelhető változás.

A problémásnak ítélt bejegyzések azonban sokkal ritkábban jelennek majd meg a facebookozók előtt.

A Facebook azt nem közölte, milyen "gyógymódokat" igyekszik kisöpörni az oldalról, de az új algoritmus valószínűleg minden őrült praktikát lefed majd. Így várhatóan kevesebb lesz a hihetetlen gyors fogyást ígérő bejegyzésekből, vagy az otthon elkészíthető, a bőrrel "csodákat" művelő kenőcsös videókból is.

Az algoritmust egyébként nem most frissítette a Facebook, az új verzió már néhány napja él, de eddig vártak a bejelentésével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon