szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Natural News oldalán válogatott "hírek" voltak olvashatók, többek közt összeesküvés-elméletekről és a hivatásos orvoslással szembeni áltudományos cikkekről, de mindez már csak történelem, a Facebook ugyanis elkaszálta a több mint 3 millió követővel bíró oldalt.

Eltávolította saját felületéről a hétvégén a több mint 3 milliós követői számmal rendelkező, az álhírek és összeesküvés-elméletek tudatos terjesztésével foglalkozó Natural News oldalát a Facebook – jelentette több külföldi technológiai hírportál, köztük a Gizmodo.

A legnagyobb közösségi oldalak, így a Facebook is foggal-körömmel küzd a bizonyíthatóan valótlan állításokat megfogalmazó oldalak ellen, az utóbbi időben pedig az oltásellenességhez kapcsolódó propagandára is elkezdtek figyelni. Bár a Natural Newst a céges kommüniké szerint nem elsősorban emiatt, hanem a Facebook spam-szabályai miatt tiltották ki, a felületet üzemeltető Mike Adams szerint a törlés újabb bizonyítéka annak, hogy a Facebook kizárólag a neki tetsző szereplőket hagyja megszólalni.

Megugrott a mumpszosok és kanyarósok száma Angliában, járványtól tartanak Európában

Jelentősen megugrott a mumpsz- és kanyaróbetegek száma Angliában, a szakemberek az immunizálás fontosságára hívják fel a figyelmet. A helyzet Európa-szerte rejt magában veszélyeket.

A Natural News alapítója a már említett Mike Adams, aki saját bevallása szerint természetes eszközök segítségével sikeresen kigyógyította magát a cukorbetegségéből. Az oldalon nemcsak a hivatásos orvoslással szembemenő "hírek", hanem más konteók is olvashatók voltak, amiket lelkesen terjesztett a rá feliratkozó több százezer Facebook-felhasználó. A jobban futó cikkekről Adams rendszerint saját rádióállomásán is beszámolt, újabb löketet adva ezzel a valótlanságok terjesztésének. A legdurvább húzás, emlékeztet a Gizmodo,

egy olyan videó volt, amelyben az Ebola elleni, otthon elkészíthető "gyógyszert" mutatta be a műsorvezető.

Az oldal YouTube- és Twitter-fiókokkal is rendelkezett, de azokat már korábban törölték a szolgáltatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Videókban üzent a Litvániába szökött ellenzéki Szvjatlana Cihanouszkaja

Videókban üzent a Litvániába szökött ellenzéki Szvjatlana Cihanouszkaja