szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azonnal reagált a Microsoft azokra a hírekre, hogy azon cégek között lenne, akik kivonulnának Kínából. Nem csupán a redmondiak, más vállalatok is cáfolták ezen értesüléseket.

Bejárta a netes sajtót a Nikkei Asian Review jelentése, amely szerint egyre több tech-vállalat, például az Amazon, a Google, a HP, a Dell, a Nintendo, az ASUS és a Lenovo is kivonulnának a gyártásukkal Kínából, elsősorban a költségeik emelkedése miatt. Megemlítik a Microsoftot is mint olyan vállalatot, amelyik az Egyesült Államok és a pekingi kormány közötti kereskedelmi háború miatt gyártási alternatívákat vizsgál. Az érintett termékek az Xbox-alkatrészek, amelyek most Kínában készülnek.

A Microsoft azonnal reagált a hírre, és hivatalosan cáfolta a fenti értesüléseket. A Cnetnek e-mailban eljuttatott nyilatkozatában kifejti, hogy nem kívánják elhagyni Kínát. „A Nikkei Asian Review jelentése pontatlan volt, és semmilyen módon nem felel meg cégünk kínai gyártási terveinek” – írta a Microsoft szóvivője.

A Lenovóról is elterjedt, hogy Kínán kívüli gyártási helyszíneket keres, azonban a vállalat a múlt héten arról számolt be, hogy egyelőre nincsenek ilyen tervei. A HP viszont úgy reagált, hogy nem hajlandó pletykákat és spekulációkat kommentálni, mindenesetre aktívan figyelemmel kíséri az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat, és csakis ezek alakulásának függvényében gondolkozik el terveinek megváltoztatásán. Az Amazon, a Google, a Dell, a Sony, a Nintendo és az ASUS egyelőre nem válaszolt a témával kapcsolatos megkeresésre.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik