szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudni mi állhat a háttérben, mindenesetre a Samsung Galaxy telefonok új tulajdonosai már nem kapnak 100 GB-nyi ingyen OneDrive-tárhelyet, holott korábban még ezzel csábították a felhasználókat.

Még 2015-ben kötött megállapodást a Samsung a Microsofttal, amelynek egyik hozadékaként előretelepítettek Microsoft-appokat (pl. Office, OneDrive, OneNote, Skype) a Samsung csúcs-és középkategóriás eszközeire, egyúttal a Microsoft 100 GB-nyi ingyen OneDrive-tárhelyet adott két teljes évre minden új Galaxy-tulajdonosnak, legyen szó telefonról vagy tabletről. Áprilisban már szigorítottak egy kicsit ezen, és a két évből egy év lett.

©

Július végétől azonban – írja a SamMobile – vége lett az ingyenebédnek, azaz nincs ingyen tárhely az új felhasználóknak, bár ezt a Samsung még nem erősítette meg hivatalosan. Most már tehát a OneDrive-ban mindössze 5 GB-nyi ingyen tárhely jár minden új fiókhoz – nem véletlen, hogy korábban oly szívesen fogadták a Galaxy-tulajdonosok az „ajándék” 100 GB-ot. Mostantól, ha valaki ekkora tárhelyet akar, 1,99 dollárt kell fizetnie havonta.

Amennyiben pontosak a fenti értesülések – jegyzi meg a SamMobile – az azt jelenti, hogy a Microsoft még a Galaxy Note10 és a Galaxy Tab S6 hivatalos megérkezése előtt állította le a kampányát. A Samsung is csökkentette már a Samsung Cloud szolgáltatása ingyenes tárhelyét, ami csak azért furcsa, mert közben néhány eszközéről már eltünteti a microSD kártyás bővítési lehetőséget.

Egyébként az Apple is csak 5 GB-nyi tárhelyet ad ingyen (iCloud), azonban a Google nagylelkűbb: 15 GB ingyen tárhelyet kínál a Google Drive-on minden új felhasználói fiókhoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, hova szökött a korrupcióval meggyanúsított spanyol király

Megvan, hova szökött a korrupcióval meggyanúsított spanyol király

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Halálos buszbaleset: egy kisgyerek is súlyosan megsérült

Halálos buszbaleset: egy kisgyerek is súlyosan megsérült