szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százezrek jelezték, hogy részt vesznek az 51-es körzet szeptemberi lerohanásán, amihez az amerikai hadsereg egy fontos részének is volt néhány szava. Nem kellett volna.

Néhány napja zajlott az 51-es körzet lerohanása, az a Facebookon indított esemény, melynek résztvevői be akartak törni az amerikai kormány titkos nevadai létesítményébe, hogy megnézzék: őriznek-e ott idegen világból érkezett lényeket.

Bár a facebookos eventre több mint kétmillióan jelentkeztek be, a helyszínen csupán háromezren jelentek meg. Az amerikai hadsereg PR-es részlege (ők intézik a fotókat, és a katonaság közösségi médiás megjelenéseit) tett róla, hogy a rendezvény így is szolgáltasson némi mondanivalót a sajtónak – írja a BBC.

A Defence Visual Information Distribution Service (DVIDS) által pénteken közzétett Twitter-üzenetben ugyanis arról írtak, ha az ufóhívők nem állnak le, úgy egy B-2 bombázó lesz az utolsó, amit életükben még láthattak. A DVIDS ehhez egy fotót is mellékelt, katonákkal, illetve magáról a lopakodóról.

A B-2-t az Egyesült Államokban fejlesztettek ki az 1990-es évek elejére. A Wikipédia róla szóló oldala szerint a gépet az iraki háború során is bevetették, összesen 680 000 kilónyi bombát dobott le.

Bár a PR-csapat valószínűleg másra gondolt a fotóval, a vírusként terjedő bejegyzést rengetegen (értsd: mindenki) halálos fenyegetésként értelmezte. El is szabadultak az indulatok, mígnem a DVIDS inkább törölte az egészet, az amerikai hadsereg pedig külön bejegyzésben kért elnézést az érintettektől.

Egyébként a helyi idő szerint péntek hajnalban összegyűlt társaság inkább bulizott, mint randalírozott, igaz, néhányakat azért elvittek a rendőrök. Arról nem szólnak a hírek, hogy közben találtak-e ufókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötélhidat kaptak ajándékba a majmok, akik csak a fákon tudnak mozogni – videó

Kötélhidat kaptak ajándékba a majmok, akik csak a fákon tudnak mozogni – videó

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat