szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két fiatal állítólag csak kíváncsi volt, és nem az 51-es körzet lerohanására érkeztek Nevadába. Jelenleg őrizetben várják további sorsukat.

Kétség kívül az év egyik legnagyobb hatású eseménye lett az a Facebookon közzétett felhívás, amelynek létrehozója szeptember 20-ra meghirdette az Egyesült Államokban található, világírű 51-es körzet lerohanását. Az eseménynél több mint 2 millióan jelezték, hogy ott lesznek, és további 1,5 millióan érdeklődtek iránta.

Augusztus közepén aztán kiderült, az esemény létrehozója csak viccelt, és igazából esze ágában sincs megrohamozni az 51-es körzetet, helyette egy sokkal békésebb dolgot eszelt ki. Addigra viszont már annyira kinőtte magát a poén, hogy az amerikai légierő is kiadott egy figyelmeztetést. Ettől függetlenül várható volt, hogy lesznek olyan kalandvágyók, akik ezek után pláne éreznek magukban annyi affinitást, hogy elutazzanak a helyszínre.

Így tett az a két holland videós is, akiknek sikerült behatolniuk a Nevada államban található 51-es körzet melletti nukleáris tesztbázis területére – írja a Gizmodo. A 20 éves Ties Granzier, valamint a 21 éves Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep jelenleg a szintén Nevada államban található Nye megye rendőreinek társaságát élvezik, ugyanis kedden letartóztatták őket.

©

A két fiatal bevallotta, hogy bár látták a figyelmeztetéseket, azokat figyelmen kívül hagyták, amikor belevágtak az akciójukba. A rendőrök átnézték a két fiatal videós felszerelését is, amelyekkel rögzítették a behatolást.

Hogy mikor engedik el őket, egyelőre nem tudni. Annyi biztos, hogy csütörtökön még is őrizetben voltak, ám saját bevallásuk szerint nem azért utaztak Amerikába, hogy szeptember 20-án "megrohamozzák" az 51-es körzetet, 19-én ugyanis mindketten hazautaznak.

Hogy mit rejthet az 51-es körzet? Itt találja a lehetséges válaszokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?