szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emailben kéri az Amerikai Védelmi Minisztérium az alkalmazottaiktól, hogy a rendszerben lévő hibák miatt egyelőre tartózkodjanak az iOS 13 telepítésétől.

Néhány napja már a magyarok számára is elérhető a vadonatúj iOS 13, amely sok újdonságot hoz az Apple telefonjaira, az Amerikai Védelmi Minisztérium Department of Defense, DOD) azonban nem javasolja a szoftver telepítését – írta az Inc.com.

A szervezet emailben értesítette munkatársait arról, hogy a frissítés olyan hibákat tartalmaz, amelyek miatt jobb várni, és majd csak az Apple által kiadott újabb rendszerverziót, az iOS 13.1-et rakják fel. Utóbbit szeptember 24-én adja ki a cég. (Az iOS 13-al kompatibilis készülékekről ebben a cikkünkben tájékozódhat.)

Az ügy érdekessége, hogy a minisztérium nem részletezi, pontosan milyen hibákra gondol, illetve mik azok a problémák, melyekre a levélben hivatkozva a telepítés mellőzését kérik a szervezethez tartozóktól.

©

Ugyanakkor júliusban, az iOS 13 bétájában egy, az iPhone-ok biztonságát veszélyeztető hibát találtak a szakemberek, amelyik lehetővé teszi, hogy illetéktelenek férjenek hozzá a telefonon tárolt jelszavakhoz, megkerülve az arccal vagy ujjlenyomattal történő azonosítást.  A DOD erre szintén nem tér ki a levélben.

Az iOS 13 péntek óta tölthető, ahogy az Apple óráihoz tartozó watchOS szoftver legfrissebb, hatos kiadása. Aki mindkettőt telepíti, legalább egy órányi várakozással számoljon, saját, illetve olvasóink tapasztalata szerint nagyjából ennyi időbe telik a két eszköz lefrissítése. Bár ha az amerikaiak ennyire ódzkodnak tőle, talán egyelőre érdemes várni – feltéve, ha még vannak, akik nem töltötték le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu FékNyúz: Gender? Tender!

Marabu FékNyúz: Gender? Tender!

Operatív törzs: Egy Veszprém megyei pszichiátriai intézmény lakóinak majdnem 80 százaléka koronavírusos

Operatív törzs: Egy Veszprém megyei pszichiátriai intézmény lakóinak majdnem 80 százaléka koronavírusos

Ahol minden eldőlhet: így áll Trump és Biden a frontállamokban

Ahol minden eldőlhet: így áll Trump és Biden a frontállamokban