szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé tette iOS-rendszerének 13-as, rengeteg új funkciót tartalmazó főverzióját az Apple. A cég okosóráihoz készült watchOS legfrissebb, 6-os kiadása is tölthető.

Ahogy megígérték, az Apple szeptember 19-én, az esti órákban elérhetővé tette eddigi legtöbb újdonságot tartalmazó iOS-rendszerének legfrissebb, 13-as változatát. A cég okosóráihoz készült watchOS szintén új verzióval bővült, és az is tölthető.

Az iOS 13 a következő eszközökkel kompatibilis:

 • iPhone XS,
 • iPhone XS Max,
 • iPhone XR,
 • iPhone X,
 • iPhone 8,
 • iPhone 8 Plus,
 • iPhone 7,
 • iPhone 7 Plus,
 • iPhone 6S,
 • iPhone 6S Plus,
 • iPhone SE,
 • iPod Touch (hetedik generáció).

A fontosabb fejlesztések közé tartozik a Sötét mód, amely a képernyő minden elemét a szem számára kímélőbbé változtatja. A funkció automatikusra állítható, hogy éjszakánként magától bekapcsoljon. Szintén az új rendszerrel együtt indult útjára az Apple filléres játékszolgáltatása, az Apple Arcade, amely szerintünk is érdekes programokhoz enged hozzáférést.

Megújult a Fotók lap, a Kamera és új eszközökkel bővült a szerkesztés. Az Apple a tervezéskor az adatvédelemre is nagy hangsúlyt fektetett, így mostantól nagyobb kontrollt kapnak a felhasználók a helyadatokat használó alkalmazások fölött. Az iOS 13-hoz az alapoktól újratervezett térkép, illetve új hangú (de magyarul továbbra sem tudó) Siri is érkezett. Az Apple szerint nem érdemes várni a frissítéssel, mert a Face ID-val rendelkező készülékek

30 százalékkal gyorsabban oldhatók fel az új iOS alatt.

Az Apple az okosórájához tartozó watchOS 6-os változatát is elérhetővé tette, amely új számlapokat, az App Store-hoz való hozzáférést, továbbá az egészséges életmódot segítő számos új funkciót tartalmaz. A szoftver használatához a következő Apple Watch-modellek egyike szükséges: Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 5.

Saját, illetve olvasóink tapasztalatai szerint a telefont és az órát együtt nagyjából egy órába telik felfrissíteni a vadonatúj rendszerekre.

Az Apple még egy frissítéssel tartozik, az iPad-tulajdonosok szeptember 24-től férhetnek hozzá a táblagéphez készült vadonatúj felülethez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci