szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mezei Diána munkájához szívószálat és kupakot is felhasznált. Épp azokat, amik a legnagyobb gondot okozzák.

Sokféle alkotást láthattunk már, amely a műanyagszennyezésre és a probléma következményére igyekszik felhívni a szemlélő figyelmét. A művek sorát már egy magyar tetováló és illusztrátor, Mezei Diána képe is gazdagítja. Íme:

©

Az illusztráció digitális munka eredménye, amelyből a megadott méretek alapján nyomtatvány készült. A képen egy miniatűr akvárium is felfedezhető, melybe Mezei színezett desztilláltvizet öntött. Ezután kerültek bele a szennyezést okozó műanyagok, mint a szívószál és a kupak.

©

Mezei a Greenpeace Magyarország segítségével pályázatot is hirdetett. A kiválasztott tizenkét alkotó (köztük grafikusok, szobrászok, asztalos) művét vaz október 9-én nyíló budapesti kiállításon lehet majd megtekinteni. A munkákat Mezeiék ezután árverésre bocsátják, a befolyt összeget pedig környezetvédelmi célokra fordítják.

További részletek az alkotó Instagram-oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Magyarországon is egyre nagyobb gondot jelentenek a mikroműanyagok

Egészségügyi gondokat is okozhatnak a ma már a Föld lassan minden pontján fellelhető műanyagmaradványok, a mikroműanyagok, mondják az NKE Víztudományi Karának kutatói. A mikroműanyagok környezetbe jutását a szennyvíztisztító rendszer korszerűsítésével lehetne megakadályozni.

Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban