szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostantól Budapesten sem kell már a csomagból kivenni a laptopot és a tabletet a repülőtéri biztonsági ellenőrzésnél – közölte a Budapest Airport.

A biztonsági ellenőrzés során eddig minden nagyobb műszaki eszközt ki kellett venni a kézipoggyászból, mert az átvilágítást csak így lehetett elvégezni, a biztonsági ellenőrök akkor tudták csak precízen átvizsgálni az utasok műszaki eszközeit, ha azok a csomagból külön tálcára kerültek. Egy új technológiai fejlesztésnek köszönhetően október 24-től azonban már nem kell elővenni azokat: a laptopok, illetve a mobiltelefonnál nagyobb eszközök, például a tabletek, fényképezőgépek vagy hajszárítók, a csomagban maradhatnak.

Az új szabályozás bevezetése előtt 5 hónapig tesztelték az újítást, amely a Budapest Airport felmérése szerint minden nyolcadik-tizedik utast érint közvetlenül, hiszen ennyien szállítanak kézipoggyászukban olyan eszközöket, amelyeket a biztonsági ellenőrzésnél eddig külön tálcára kellett helyezni.

Az eljárás teljesen újnak számít, az európai repülőterek között is csupán néhány helyen vezették be eddig.

A reptér azonban arra is figyelmeztet, hogy a kézipoggyászban szállított folyadékokat továbbra is ki kell venni a táskákból, és zárható zacskóban a tálcára kell helyezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból