szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleg a PlayStation 5 úgynevezett fejlesztői csomagja látható azon a képen, amely vírusszerűen terjed a közösségi oldalakon. A boltokba kerülő termék várhatóan nem így fog kinézni.

A PlayStation 5-höz is gyártottak úgynevezett fejlesztői kiadást, amelyet a játékkészítők használnak munkájukhoz, hogy teszteljék a rendszer képességeit. A csomagról korábban szabadalmi tervek jelentek az interneten, de azokat senki nem vette komolyan – még a képek sarkában látható Sony logó ellenére sem. Pedig érdemes lett volna, a képek tényleg a PS5 fejlesztői változatát ábrázolták. Mindezt a The Drunk Cat nevű twitterezőtől tudni, aki hétvégén egyértelmű bizonyítékot közölt:

A kép azóta vírusszerűen terjed, a bejegyzést pedig rengetegen megosztották. Itt érdemes megjegyezni, hogy a fejlesztői csomag pontosan soha nem azonos a boltokba kerülő változattal, amelyet a The Verge újságírója, Tom Warren is igyekezett hangsúlyozni. Egyúttal ő is megerősítette: a kép nem hamis, a fejlesztői változat valóban így néz ki.

A fejlesztők számára nagyon fontos, hogy a Sony tesztverziókat biztosítson aktuális készülékéhez, a szakemberek ugyanis különféle vizsgálatoknak vetik alá az eszközt. Tesztelik a sebességét, azt, hogy mennyire melegszik, és mindehhez saját játékaikat is felhasználják. A “V” betűs kialakítás pedig szándékos tervezés eredménye, így ugyanis középen és oldalt is távozni tud a felesleges hő.

©

A Sony a 2020-as ünnepi időszakban tervezi megjelentetni új konzolját. Azt, hogy hogyan fog kinézni, most még természetesen nem tudni, az ugyanakkor szinte biztosra vehető, hogy a fentiektől eltérő dizájnt kap. Ezt a most kapható PlayStation 4 is igazolja, hiszen ahhoz is készült fejlesztői csomag, és az is nagyon más volt, mint a bolti verzió.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki