szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év elején már jelezte a Microsoft, hogy még idén megszűnik a Windows 10 Mobile támogatása. Most érkezett el az idő.

Hosszú éveken át próbálkozott a Microsoft, hogy behozza jelentős lemaradását az okostelefonok piacán. A redmondi cég a Windows 10 Mobile-ban bízott, ám a történet vége – hosszú agonizálás után – bukás lett. Az igazán szomorú végkifejlet azonban csak ezután következett: 2019 januárjában már azt mondták a felhasználóknak, inkább váltsanak androidos készülékre vagy épp iPhone-ra.

A Windows 8.1 operációs rendszer mobilos változatának támogatását már 2017. július 11-én felfüggesztették, az év elején pedig azt is bejelentették, hogy Windows 10 Mobile-t is elengedik.

Ennek az ideje most, 2019. december 10-én érkezett el.

A Microsoft felhívja a – még mindig kitartó – felhasználók figyelmét, hogy az okostelefon december 10-e után is működőképes lesz, többé azonban nem érkezik rá biztonsági frissítés. Így aztán komoly kockázatnak lesznek kitéve azok, akik ilyen készüléket használnak.

A Windows 10 Mobile-eszközüket december 10. után is használó ügyfeleknek azt javasoljuk, hogy manuálisan készítsenek biztonsági másolatot, ehhez lépjenek a Beállítások Frissítés és biztonságBiztonsági másolat Egyéb beállítások menüpontba, és koppintsanak a Biztonsági mentés lehetőségre

– írta a Microsoft az ügyfélszolgálata weboldalán.

A Microsoft rajongóinak mobilos fronton jó hír lehet, hogy a cég teljesen azért mégsem mondott le a windowsos telefonokról. Szépen lassan minden androidos telefonból és iPhone-ból windowsos telefont csinálna a Microsoft.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába