szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tagadható ma már a klímaváltozás ténye, sokan viszont még mindig nem veszik elég komolyan a várható következményeket. Az alábbi interaktív térkép egyszerre ijesztő és elgondolkodtató.

A klímaváltozás hatása immár mindenütt érzékelhető: magasabb átlaghőmérséklet, emelkedő tengerszint, olvadó gleccserek, megváltozott bioszféra. Ez utóbbihoz tartozik, hogy már számos ritka állat- és madárfaj is kihalt, és még messze nincs vége a súlyos következményeknek. A szavaknál azonban jóval többet mondanak a képek, ábrák, ezért is érdemes felkeresni a Climate Impact Lab oldalán található Climate Impact Map nevű interaktív térképet.

©

Az akár az egész világot mutató atlasz az éves, valamint a téli, illetve a nyári átlaghőmérsékleteket mutatja különböző, üvegházhatást okozó gázkibocsátási arányok mellett. A felhasználó választhat a magas és a mérsékelt kibocsátás között, illetve valószínűséget is beállíthat. Láthatja a múltban mért értékeket, és becsléseket kap az elkövetkező húsz évben, a század közepén és a végén várható átlaghőmérsékletekről, országokra lebontva.

[Villámlott az Északi-sarkkör közelében, és ez sokkal nagyobb baj, mint gondolná]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő

Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő

Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól